UNATOČ PANDEMIJI

Ljetni gimnastički kamp u Selcu okupio 80-ak djece i trenera iz Hrvatske, Slovenije i Austrije

Unatoč ograničenjima vezanim uz pandemiju koronavirusa u Selcu je započeo tradicionalni Ljetni gimnastički kamp, koji će trajati osam dana.

Kamp organizira Gimnastički klub Sokol Karlovac uz pomoć Gimnastičkog saveza Karlovačke županije i Hostela Karlovac, a spaja ugodno s korisnim. Mladi gimnastičari i gimnastičarke svakodnevno imaju do tri treninga u ljetnoj dvorani sa setom standardnih sprava i raznih trenažnih pomagala, uključujući i akrobatsku stazu. Uz treninge organizirani su i razni sportski i zabavni sadržaji, pogotovo oni koji koriste brojne mogućnosti koje nudi more, poput skokova u vodu i sličnih akrobacija.

Iako se do posljednjeg trenutka dvojilo oko organizacije kampa s obzirom na razvoj situacije s pandemijom koronavirusa, ipak se odlučilo da se kamp održi u donekle smanjenom obliku, kako bi se održala tradicija. Sudjeluje oko 80 gimnastičarki i gimnastičara i njihovih trenera iz Hrvatske (GK Sokol Karlovac, GK Dišpet Šibenik, GK Samobor), Slovenije (GD Zelena jama Ljubljana) i Austrije (GK Salzburg), a organizatori upućuju zahvalu i tvrtki Fest na susretljivosti u ovoj situaciji.

Svaki dan kampa ispunjen je brojnim sadržajima koji podrazumijevaju buđenje u 7 sati. Nakon jutarnje higijene slijedi postrojavanje i podjela zaduženja te jutarnji trening koji se sastoji od razgibavanja, istezanja, trčanja i plivanja. Doručak je u 8 sati pa slijedi pospremanje soba koje se ocjenjuju svaki dan, a najbolji dobivaju prigodne nagrade na kraju kampa. U 9 počinju treninzi na spravama u kombinaciji s kupanjem. Nakon ručka u 13 sati slijedi obvezni popodnevni odmor do 15 sati iza kojeg opet slijede treninzi i kupanje do večere. Nakon večere u 20 sati kreće organizirani društveni program, a dan završava s odlaskom na spavanje u 22:30 za vježbače odnosno nakon završnog sastanka u 23:00 za trenere i organizatore gdje se radi kratka analiza proteklog dana i dogovor za sutrašnje aktivnosti. Dakle gimnastički program je vrlo intenzivan i doista bogato sadržajno ispunjen. To je razlog zašto gimnastičari toliko plijene pozornost i izazivaju divljenje poglavito kada u noćnom programu izvode najbolje elemente po pojedinim spravama uz zvuke glazbe i gromoglasni pljesak turista i publike koji doista uživaju gledajući te nastupe uživo. 

U realizaciji ovogodišnjeg kampa svoj doprinos daju i dosadašnji predsjednik, a sada aktivni član Uprave, Ivan Janković kao i novoizabrani predsjednik Kluba Jurica Suhin te treneri profesionalci Ivan Šimunović, Anamarija Kovačić i Marijan Šančić uz sveprisutnu administrativnu djelatnicu Robertinu Kućan te pomoć dugogodišnjih aktivnih članica uprave Darije Herak i Vinke Suhin te višestruke športašice grada Karlovca i Karlovačke županije Petre Furač kao i još uvijek aktivnog seniora ali i potencijalnog športskog djelatnika Lovre Čorka. Pored njih tu je znatni dio karlovačkih honorarnih trenera ali i mlađih aktivnih članova Kluba koji uz treniranje postupno usvajaju i unapređuju organizacijska iskustva iz jednog ovako lijepog projekta. Usprkos koronavirusu Ljetni gimnastički kamp u Selcu i dalje zaista zaslužuje visoke ocjene. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest