NOVI ENTUZIJAZAM

Veslanje u Karlovcu se vraća i na rijeku Koranu – osnovan novi veslački klub VK Karlovac, osnovali ga veterani ovog sporta

Predsjednik novog veslačkog kluba Karlovac, bivši je veslački olimpijac Tihomir Jarnjević koji ne skriva optimizam i zadovoljstvo onime što je napravljeno u ovako kratkom periodu.

Grad Karlovac ima novi veslački klub, a ovog puta veslači stižu na rijeku Koranu. Kako nam javljaju inicijatori Veslačkog kluba Karlovac, vratili su veslanje tamo gdje je i sve počelo – na rijeku Koranu.

– Veteranska inicijativa koja je željela unijeti pozitivne promjene i dati svoj doprinos veslačkom sportu u Karlovcu, nije naišla na prepoznavanje svih svojih kvaliteta i razumijevanje te je obzirom na nastalu situaciju, osnivanje novog kluba bio potpuno logičan slijed događaja, kažu nam osnivači novog kluba Tihomir Jarnjević, Dario Cvitešić, Marko Jerinić, Valentino Štedul i Miroslav Katić.

Vođeni su, dodaju, idejom da klub, kao i bilo koju drugu organizaciju, čine ljudi pa smatrajud a će tako odrediti novi smjer razvoja karlovačkog veslanja čiju okosnicu čine veterani kao glavna pokretačka snaga i temelj zdravog kluba.

– Sjedište kluba je na Rakovcu, odmah do Riverside bara dok će se veslati cijelom dužinom rijeke Korane od Foginovog kupališta pa sve do mosta na Turnju u ukupnoj dužini od 4 kilometra. Samo u prvih mjesec dana veslačkom klubu se priključilo više od 30 veslača, entuzijasta i ljubitelja veslanja te broj svakoga dana raste. Također u ovom početnom periodu, Uprava kluba uspjela je osigurati jedan četverac i 2 skifa (samca), kao i 2 ergometra odnosno veslačka simulatora. Planovi su veliki, a o svemu će javnost na vrijeme biti obavještavana.  Ovih dana porinut je i pontonski splav koji će veslačima omogućiti prilaz rijeci i izlazak s čamcima na vodu, kažu u klubu.

Predsjednik novog veslačkog kluba Karlovac, bivši je veslački olimpijac Tihomir Jarnjević koji ne skriva optimizam i zadovoljstvo onime što je napravljeno u ovako kratkom periodu.

– Izuzetno me veseli sve ono što planiramo napraviti od veslanja u Karlovcu. Želimo podići taj sport na razinu za koju smatramo da veslanje zaslužuje. Naš cilj i misija je voditi ovaj sport u jednom drugom pravcu, a ne pratiti neke ustaljene i zastarjele prakse. Klub se sastoji od velikog broja bivših veslača i entuzijasta kojima nije problem svaki dan nakon posla dolaziti na klub i do kasnih večernjih pa čak i noćnih sati raditi na osiguravanju svih uvjeta potrebnih za funkcioniranje nove udruge. Svi volontiramo i svaki slobodni trenutak smo na klubu. Želja nam je da u skoroj budućnosti okupimo što više djece i mladih u sklopu škole veslanja te da mi, veterani i zaljubljenici u ovaj prekrasan sport, imamo mjesto okupljanja i rekreacije, mjesto gdje možemo dovoditi našu djecu i provoditi vrijeme u zdravom i vedrom okruženju te na isti način i njih odgajati, rekao je Jarnjević.

Cilj im je, dodaje, promovirati naš grad i županiju gdje god će to moći. 

– Svi zajedno posjedujemo iznimno veliki potencijal te imamo zaista široki krug poznanstava i dobrih kontakata koje želimo iskoristiti i uključiti u ostvarivanje ovog višeg cilja od kojega će koristi imati cijela zajednica, zaključio je Jarnjević koji je i prvi predsjednik novoosnovanog kluba. 

– Zaista smo napravili jako puno u prethodnom razdoblju i vrlo brzo riješili čitav niz zadataka koje smo zacrtali uključujući i ishođenje svih potrebnih dozvola. Možemo sa sigurnošću reći da su temelji novog kluba iznimno zdravi i vrlo dobro položeni te predstavljaju sjajnu odskočnu dasku za budućnost. Sada krećemo dalje i otvaramo se za javnost u potpunosti. Planovi koje smo stavili ispred sebe vrlo su ambiciozni ali kada nešto radite s voljom i srcem ništa nije nemoguće, ističe njegov zamjenik Dario Cvitešić.

Dodaje da je ovo jedna prekrasna priča koja je okupila više generacija veslača koji predstavljaju kamen temeljac i glavnu pokretačku snagu kluba na što su izuzetno ponosni te ujedno i zahvalni. 

– Vjerujem da ćemo na krilima tog zajedništva ispisati nove stranice karlovačkog veslanja i iznenaditi mnoge skeptike jer budućnost će biti onakva kakvu sami stvorimo, priča još Cvitešić.

Kako god, nova veslačka priča je pokrenuta, preostaje pratiti razvoj i boljitak veslačkog sporta u Karlovcu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest