LIJEP POČETAK

Tennis Europe Nations Challenge: Mali Hrvati u 1. kolu svladali Grčku, a male Hrvatice bolje od Latvije!

Na teniskim terenima u Vrbanićevom perivoju počeo je Tennis Europe Nations Challenge, jedno od najvećih svjetskih natjecanja za najmlađe tenisače i tenisačice (do 12 godina starosti), na kojem su prve teniske korake napravile i mnogobrojne svjetske zvijezde poput Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

U prvom kolu obje hrvatske selekcije bile su uspješne – dječaci su već u singlovima riješili pitanje pobjednika protiv Grčke: Zagrepčanin Ivan Dumbović sa 6:2 6:2 svladao je Sinanisa, dok je Zadranin Jou-George Gnjidić sa 6:3 6:4 pobijedio Michalakopoulosa. U paru su Dumbović i Dario Zorica iz Kastava poraženi od grčkog para Michalakopoulos/Athanasios no ukupna pobjeda već je bila osigurana.

Puno neizvjesniji bio je susret djevojčica s Latvijom. U singlu je Dubrovkinja Ana Petković donijela prednost Hrvatskoj pobjedom 6:4 6:1 protiv Berzine, no Vrbovčanka Mia Burić izgubila je 2:6 3:6 od Azarove. Odlučivala je igra parova u kojoj su Petković i Burić sa 6:4 6:2 svladale Berzinu i Azarovu i donijele prve bodove Hrvatskoj.

Kod dječaka u našoj je skupini Slovenija svladala Italiju 2:1, dok su u drugoj skupini Portugalci sa 3:0 bili bolji od Bosne i Hercegovine, dok je Izrael sa 2:1 svladao Njemačku.

Kod djevojčica u našoj skupini, u možda najboljem meču dana Rusija je svladala Belgiju (singlovi su potrajali gotovo do predvečer, a nakon velike borbe Ruskinje su povele 2:0, parovi još nisu dovršeni). U drugoj skupini Slovenija je sa 3:0 svladala BiH, dok je Srbija u još jednom dugom i neizvjesnom meču sa 2:1 bila bolja od Ukrajine.

I u petak se mečevi igraju od ranog jutra (9 sati), a mečevi obje hrvatske selekcije počinju u 14:30. Dječaci igraju protiv Italije, a djevojčice protiv Belgije.

(foto: Mario Podrebarac)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest