OKTANSKI SPEKTAKL

Zanimljiv i atraktivan! Poljaci Laskowski/Kusnierz pobjednici 1. Quattro River Rallyja, vrlo dobar plasman i predstavnika Karlovačke županije

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Na odličnom trećem mjestu ukupnog poretka je hrvatski veteran Niko Pulić sa suvozačicom Aleksandrom Kovačić.

Poljak Hubert Laskowski sa suvozačem Kusnierzom pobjednik je 1. Quattro River Rallyja, koji je u ova dva dana vožen na stazama diljem Karlovačke županije, uz tisuće oduševljenih gledatelja, koji su pokazali da je organizacija jednog ovakvog događaja pun pogodak. Na ceremonijalnom finišu u Karlovcu publika je još jednom mogla pozdraviti najbolje, kojima su uručena prigodna priznanja i pehari.

Poljaci su dominirali rallyjem, ali u prvom planu veći dio utrke zapravo je bila druga poljska posada – Kajetan Kajetanowicz sa suvozačem Szczepaniakom. Oni su pobijedili u čak pet od sedam etapa, no u preostale dvije napravili su skupocjene pogreške koje su ih u konačnom poretku svrstale tek na deveto mjesto. 

Pobjednici Laskowski/Kusnierz osvojili su jednu etapu, a posljednja je pripala češkoj posadi Černy/Jindra koja je time osvojila i drugo mjesto u ukupnom poretku. Na odličnom trećem mjestu ukupnog poretka je hrvatski veteran Niko Pulić sa suvozačicom Aleksandrom Kovačić, koji je najavio da će se nastupom na World Rally Championshipu oprostiti od aktivnog bavljenja automobilizmom, no možda ga ovaj sjajan nastup natjera da još razmisli o takvoj odluci. 

U poretku za prvenstvo Hrvatske drugoplasirana je posada Šebalj/Stublić (ukupno četvrta), a trećeplasirana posada Lončarić/Pinky (ukupno sedma).

Vrlo dobar nastup imali su i predstavnici Karlovačke županije, Željko Magličić i Ivan Poljak, koji su zauzeli 19. mjesto od 36 posada koje su završile utrku. 

Bilo je zanimljivo i atraktivno, bilo je izlijetanja s ceste, prevrtanja, zabijanja, ali najvažnije je da nije bilo težih ozljeda. A automobilistička uzbuđenja se nastavljaju vrlo brzo – 21. travnja Hrvatska je po drugi puta domaćin etape World Rally Championshipa, a dio etapa opet će se voziti po stazama Karlovačke županije.

Pogledajte FOTO GALERIJU, VIDEO – Vito Butković

>> Quattro River Rally – 2. dan 27. ožujak 2022.

https://vijesti.rtl.hr/video/487762/video-quattro-river-rally-2-dan-2732022-by-vito-butkovic/%20/?autoplay=true&src=kaportal_hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest