KVALIFIKACIJE

Nogometaši Karlovca 1919 i u uzvratnom susretu bolji od Zadrana rezultatom 2:1 – “plavo-bijeli” napokon u višem rangu, 2. NL!

Bili su Karlovčani malo rezervirani sve do gostujućeg pogotka, a onda su pokazali svoje pravo lice.

Pred oko 2.500 gledatelja i u sjajnoj atmosferi na Čavlekovom stadionu nogometaši Karlovca 1919 svladali su Zadar sa 2:1, istim rezultatom kao prije šest dana na zadarskim Stanovima, te izborili plasman u 2. NL! 

Nakon dosta rezerviranog prvog poluvremena, gosti su šokirali domaće navijače i igrače pogotkom Torbarine u 53. minuti. Srećom, od tada su plavo-bijeli pokazali pravo lice, proigrali su i bili znatno bolja ekipa što je rezultiralo golovima Stepinca za izjednačenje i Matiazha za pobjedu i veliko slavlje na Čavleku, kakvo nismo vidjeli još od prvoligaških dana. Dobrih petnaestak minuta nakon susreta još uvijek su trajale ovacije karlovačkim nogometašima i treneru Pamiću – zasluženo!

FOTO GALERIJA…

>> FOTO GALERIJA NK Karlovac 1919 novi je drugoligaš – u kvalifikacijama pobijedio NK Zadar 2:1, 17. lipnja 2023.

Tijek susreta mogli ste uživo pratiti i u našem tekstualnom prijenosu. 

KRAAAJ!!! Karlovac je u 2. NL!!!

90.+2 Svježi Budimir odmah bježi gostujućoj obrani i trese stativu.

90. minuta – igrat će se 3 minute sudačke nadoknade!

Prva promjena kod Karlovca 1919 – ulazi Budimir umjesto Kurečkog.

87. minuta – Preuzeo je sada Zadar inicijativu, sasvim razumljivo, no zasad nema izglednih prilika. I domaći i gosti čine se poprilično umorni, što u ovakvim okolnostima i s ovim rezultatom, dakako, puno više odgovara Karlovčanima.

84. minuta – Još jedna promjena kod gostiju, umjesto Čurjurića ušao je Budić.

80. minuta – GOOOOOOL!!! 2:1 vodi Karlovac! Ubacivanje Tina Zavalića, sjajan udarac glavom Ivana Matiazha i plavo-bijeli su sada na samom pragu 2. NL! 

74. minuta – Prva promjena kod gostiju, umjesto Banovića je ušao Senkić.

73. minuta – Napravio je Ribar metež u obrani gostiju, no od svega samo novi korner.

71. minuta – Zaprijetio je sada opet Zadar, točnije Čurjurić, iskoristio je neodlučnost karlovačke obrane i dobro opalio s ruba šesnaesterca, srećom pored gola.

69. minuta – Odlična prilika za domaće, udarac Ribara vratar Matasović krajnjim je naporom skrenuo u korner.

66. minuta – GOOOOOOL! Gabrijel Stepinac 1:1! Pamić je izveo korner, a u gužvi u kaznenom prostoru gostiju najbolje se snašao Stepinac i ubacio loptu u mrežu za pravu eksploziju oduševljenja na Čavleku! Skandira se “Karlovac, Karlovac”, gore i baklje, atrmosfera je izvanredna!

58. minuta – Još jedna odlična prilika za plavo-bijele, Medynsky je tukao, udarac je blokiran i završio u korneru.

56. minuta – Aktivniji su napokon Karlovčani, Kurečki je pokušao, ali lopta je otišla pored gola.

52. minuta – GOL ZA GOSTE! Zadar u vodstvu 1:0! Mrkela je ubacio, a Pranić lijepo spustio za Torbarinu koji je “zaledio” domaće navijače. S ovim rezultatom Karlovčani još uvijek idu dalje, no krajnje je vrijeme da vidimo nešto više od njih večeras!

48. minuta – Nastavlja se i “rat” domaće publike i Čurjurića kojeg prate zvižduci čim je uz loptu.

46. minuta – Ista slika na početku drugog poluvremena, veliki pljesak karlovačkim nogometašima na izlasku na teren. Kreće drugo poluvrijeme! Nema promjena niti u domaćim niti u gostujućim redovima.

45.+1 – Kraj prvog poluvremena. Rezultat je 0:0. Nakon što su 25 minuta imali potpunu kontrolu igre, u posljednjih dvadesetak minuta domaći su prepustili inicijativu Zadranima, koji to srećom nisu iskoristili. Rezultat 0:0 sasvim je realan, ali potencijalno opasan pa vjerujemo da će trener Pamić imati što za reći karlovačkim nogometašima u svlačionici.

Dobra je atmosfera večeras na “Čavleku”, nismo tako ispunjen stadion vidjeli već 12 godina, zaželjeli su se Karlovčani nogometa na malo višoj razini. Istina, nismo u prvih 45 minuta vidjeli puno dobrog nogometa, no danas je ipak u prvom planu rezultat. Razumiju to i gledatelji koji su pljeskom ispratili “plavo-bijele” na odmor. 

Prema slobodnoj procjeni na stadionu je oko 2500 gledatelja.

45. minuta – Gostujuća desetka Čurjurić s nekoliko je burnih reakcija isprovocirao domaće navijače, sada je malo napeta atmosfera, burni zvižduci prate ga čim dotakne loptu.

43. minuta – Opet su zaprijetili domaći, još jedan slobodan udarac iskosa, odlično ubacivanje Pamića i dobar udarac Matiazha, ali malo pored gola.

39. minuta – Još jedna pokušaj Zadrana, Djeveljekaj preko gola.

35. minuta – “Ispao” je sada domaći vratar Dalipagić nakon kornera, bilo je jako opasno, no Matiazh je počistio s crte, a Dalipagić se na kraju ipak dokopao lopte.

32. minuta – Odličan udarac Čurjurića s ruba šesnaesterca, siguran je bio Dalipagić. No, sve su opasniji Zadrani.

27. minuta – Baš kao i prošlog vikenda u Zadru pomalo su “stidljivi” karlovački nogometaši u prvom dijelu susreta. Jasno, ne treba srljati, ali ni prepustiti preveliku dominaciju gostima i čuvati rezultat.

20. minuta – Neugodni su sada u dva navrata bili i Zadrani. Uspješno je to riješila karlovačka obrana, no to je još jedan pokazatelj da smo ipak još daleko od konačnog rješenja ovog kvalifikacijskog para.

Zanimljivo je da je upravo Zadar bio prva domaća karlovačka “žrtva” u zlatnim danima 1. HNL. Nakon 0:0 na prvoligaškoj premijeri protiv Croatia Sesveta, 15. kolovoza 2009. u četvrtom kolu 1. HNL Karlovčani su na Čavlekovom stadionu slavili sa 2:0 protiv Zadrana, golovima Kovačevića i Parackog, koji je i danas u sastavu. Ponovilo se!

Druge kvalifikacijske utakmice već su završene, obje s malim iznenađenjem. Radnik iz Križevaca “razbio” je Slavoniju iz Požege 5:1 i tako nadoknadio 0:3 iz prvog susreta, dok je Krk s minimalnih 1:0 slavio protiv Zagorca iz Krapine i također izborio 2. NL.

14. minuta – Najbolja prilika dosad, sjajno je ubacio Zvonko Pamić, a Matiazh dobro pucao glavom, ali odlično brani Matasović.

10. minuta – Prekrasno se Ribar oslobodio suparničkog obrambenog igrača i oštro ubacio, no od svega samo korner. 

5. minuta – Nakon opreznog početka, prvo prigoda za Parackog koji se nije najbolje snašao, a u kontranapadu mogao je to kazniti Torbarina, no blokirala je to karlovačka obrana. 

1. minuta – Počelo je! Oko 2000 ljudi zasad je na stadionu, ali navijači i još pristižu. Sretno plavo-bijeli!

Bliži se početak susreta, euforičan pozdrav domaćih navijača Igoru Pamiću.

Glavni sudac večerašnjeg ogleda je Ante Čulina iz Zagreba, njegovi pomoćnici su Dario Kolarević iz Zagreba i Nikola Kamenarić iz Svetog Ivana Zeline. 

Odlična atmosfera očekuje se na Čavlekovom stadionu, 20-ak minuta prije susreta na stadionu je već više od 1000 ljudi, a i dalje pristižu u velikim brojkama. Karlovčani upravo odlaze u svlačionicu praćeni ovacijama s tribina.

Karlovac 1919 – Dalipagić, Ribar, Paracki, Zavalić, Medynskyy, Pausić, Matiazh, G. Stepinac, Pamić, Kurečki, Bunoza. Trener: Igor Pamić
(klupa: Šteko, Miščin, Knezović, Budimir, Kristaj, Srbljinović, Pribanić, Markuš, R. Stepinac)

Zadar – Matasović, Muić, Mrkela, Banović, Čurjurić, Zakarić, Jerbić, Viduka, Djeveljekaj, Torbarina, Pranić. Trener: Dragan Blatnjak.
(klupa: Subašić, Baričević, Rončević, Budić, Senkić, Brkić, Vuko)

Gledatelja: 2500

Nogometaši Karlovca 1919 u 20 sati počinju utakmicu kvalifikacija za 2. NL protiv Zadra. “Plavo-bijeli” su donijeli lijepu prednost iz Zadra, gdje su slavili sa 2:1, no pred uzvrat je i dalje sve otvoreno. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest