MLADE NADE

Malim karlovačkim nogometašima srebro i bronca na međunarodnom turniru 3. Cataleya Cup u Zadru

Međunarodni nogometni turnir za najmlađe kategorije 3. Cataleya Cup okupio je u Zadru 80 ekipa iz četiri države, a među njima i ukupno šest selekcija karlovačkih nogometnih klubova Ilovac i Karlovac 1919, koji su osvojili i dva odličja – jedno srebrno i jedno brončano.

Srebrno odličje osvojili su dječaci Ilovca u konkurenciji do 10 godina. Oni su s tri pobjede, jednim remijem i jednim porazom prošli kroz skupinu, potom u četvrtfinalu svladali Zadarnovu sa 1:0, a u polufinalu na penale kutinsku Moslavinu 5:4 (s njima su inače remizirali i u skupini), da bi u finalu izgubili od vršnjaka prvoligaša Slaven Belupa 4:1.

Brončano odličje osvojili su mališani Karlovca 1919 u konkurenciji do 9 godina starosti. Nakon tri pobjede i jednog poraza u skupini, u osmini finala su svladali Polet Buševec 5:1, a u četvrtfinalu GOŠK Kaštela 2:1. U polufinalu su poraženi od Sesveta 2:0, ali su u borbi za broncu bili bolji od vršnjaka OŠ Dinamo Zagreb čak 4:0.

Do borbe za odličje stigla je i ekipa U8 Karlovca 1919 – nakon što su s četiri pobjede prošli skupinu, a zatim u osmini finala izbacili Opatiju, a u četvrtinalu Adriatic, u polufinalu su poraženi od Rudeša, a u borbi za treće mjesto od Španskog. Skupinu su prošli i najmlađi, U7 selekcija Karlovca 1919, a nakon tri pobjede u grupi svladali su i Sabunjar iz Privlake u osmini finala, da bi ih u četvrtfinalu zaustavila ljubljanska Olimpija.

Selekcije Karlovca 1919 U10 (s pobjedom, remijem i tri poraza) te Ilovca U8 (četiri poraza) nisu prošle skupinu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest