NAJAVA SEZONE

Sedam odličja za karlovačke veslače i veslačice na Croatia Indoor Open natjecanju na ergometrima u iznimno jakoj konkurenciji

Veslački klub Jadran iz Rijeke u suradnji s Hrvatskim veslačkim savezom i ove godine organizirao je Croatia Open Indoor – Rijeka 2024. Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima je jedno od tri veslačka natjecanja u Republici Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar svjetske veslačke federacije FISA-e, što je činjenica koja daje potvrdu visokog tehničkog i natjecateljskog nivoa natjecanja.

U konkurenciji više od 500 veslača i veslačica iz Hrvatske i Slovenije lijepe uspjehe ostvarili su i karlovački veslači i veslačice, koji su osvojili sedam odličja – tri zlatna, tri srebrna i jedno brončano, a ako bismo gledali samo hrvatske natjecatelje rezultati su i još malo bolji. Naime, Ema Hodak osvojila je drugo mjesto kod juniorki B u konkurenciji 34 veslačice, no bila je najbolja Hrvatica, ispred nje je bila samo jedna Slovenka. 

Zlatna odličja osvojili su veslači Korane Josip Jakšić kod juniora A u konkurenciji 59 veslača te Šime Ravnjak kod juniora B u konkurenciji čak 88 veslača! Najbolja je bila i kadetkinja B Veslačkog kluba Karlovac Ema Tuškan koja je bila najbrža u konkurenciji 8 malih veslačica, a drugo mjesto u istoj konkurenciji osvojila je njena klupska kolegica Loriana Završki. 

Srebrno odličje u jakoj je konkurenciji seniora B osvojio Luka Hajdin, odveslavši 2000 metara na ergometru za 5:59,4 što je prvi rezultat jednog Koraninog veslača ispod šest minuta.

Bronca je pripala mladom veslaču VK Karlovac Niki Kolaru konkurenciji kadeta B.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest