NOVI USPJEH

Karlo Bošnjak iz TKD Prana brončanim odličjem u Nišu izborio nastup na Europskom Grand Prix finalu u Bukureštu

Još dvoje boraca Prane bilo je nadomak osvajanju odličja

Kadet karlovačkog TKD Prana Karlo Bošnjak osvajanjem brončanog odličja na E3 kvalifikacijskom turniru u Nišu izborio je pravo nastupa na Europskom Grand Prix finalu, koje će se u prosincu održati u Bukureštu.

U kategoriji boraca do 49 kilograma težine Bošnjak je u konkurenciji 23 borca u šesnaestini finala bio slobodan, a potom je osigurao odličje pobjedama nad Turčinom Ayazom i Grkom Koukovelosom s po 2:0 u rundama. U neizvjesnom polufinalu nakon 1:1 u rundama bio je u prednosti u trećoj rundi do pred kraj borbe, no u konačnici je ipak poražen od još jednog Grka, Nikolaoua pa se morao zadovoljiti broncom, no i to mu je bilo dovoljno za Grand Prix finale.

Nadomak odličja bili su i Lara Tuškan i Jakov Žilić. Tuškan je kod juniorki do 46 kg u osmini finala svladala Grkinju Prezu, no u četvrtfinalu je poražena od Srpkinje Brajović, dok je Žilić kod kadeta do 53 kg u osmini finala bio bolji od Turčina Patlara, no u četvrtfinalu ga je zaustavio Srbin Ković.

Isti omjer, ali s ranijim početkom natjecanja imala je i kadetkinja Tara Rožić (do 41 kg). Ona je natjecanje počela već u šesnaestini finala gdje je svladala Konstantaru iz Grčke, no u osmini finala je poražena od Tuneski iz Sjeverne Makedonije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest