SPORT

Završila dramatična finalna serija prvenstva Hrvatske u baseballu - nakon dvije godine naslov se ipak vraća u Split

Završila dramatična finalna serija prvenstva Hrvatske u baseballu -
nakon dvije godine naslov se ipak vraća u Split

Bejzbolaši splitske Nade osvojili su naslov prvaka Hrvatske nakon što su danas u nastavku odlučujuće sedme utakmice bili bolji i zahvaljujući ponajviše zaista izvrsnom Andrew Jonesu ne samo zadržali već i povećali prednost.

Vodili su Splićani nakon četiri izmjene, a prije današnjeg nastavka, sa 6:4, nadali su se Karlovčani preokretu, no na igralištu 4 rijeke, valja priznati, bolju su partiju pružili gosti. Došli su, štoviše, do ogromnog vodstva 12:4, a tračak nade domaćima pružio je odličan osmi napad u kojem su smanjili na 12:8. Ipak, u posljednjoj izmjeni Splićani dolaze do još jednog boda i potom mirno odigravaju obranu za konačnih 13:8 i osmi naslov prvaka Hrvatske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nastavljena je time i velika dominacija Karlovčana i Splićana, koji već osmu godinu zaredom igraju finale prvenstva Hrvatske, a omjer je sada 4-4 (prije toga igrali su još dva puta i ukupan omjer je 5-5). Karlovčanima za utjehu ostaje činjenica da su sa 15 naslova daleko najtrofejniji domaći klub, no ove godine zasluženo su slavili Splićani, dok je Olimpija propustila dva tzv. "momentuma" - prvo nakon dvije lake domaće pobjede i prednosti 2-0, a zatim i nakon pobjede u petoj utakmici u Splitu i prednosti 3-2 pred dvije utakmice u Karlovcu.

I sve pojedinačne nagrade otišle su u Split - Andrew Jones je MVP prvenstva Hrvatske i najbolji udarač, dok je nagradu za najboljeg pitchera dobio Jeff Barto.

Sada slijedi stanka i dva velika reprezentativna natjecanja (seniorsko i U23 prvenstvo Europe), a u rujnu borba za nova dva trofeja i prilika za uzvrat Splićanima - igrat će se final four srednjoeuropske Interlige, gdje uz Olimpiju i Nadu valja obratiti pozornost i na Apollo iz Bratislave te završnica Hrvatskog kupa. Završnica Interlige igra se 21. i 22. rujna, vjerojatno u Bratislavi, dok će Karlovac biti 28. i 29. rujna domaćin završnice Hrvatskog kupa i ovogodišnje baseball sezone.

KAŠonline

Izdvojeno


Reci što misliš!