SPORT

Karlovac – Buzet 26:25: Važni bodovi za karlovačke rukometaše ostaju na parketu dvorane kraj Korane

Karlovac – Buzet 26:25: Važni bodovi za karlovačke rukometaše
ostaju na parketu dvorane kraj Korane

Više nego zaslužno momčad Hrvatskog rukometnog kluba Karlovac ubrala je važne prvenstvene bodove u utakmici koja je najavljivanja i kao susret velikog rizika za domaću momčad. Zašto? Jednostavno zato jer bi si eventualnim porazom dodatno zakomplicirali situaciju za ostanak u južnoj skupini 1. Hrvatske rukometne lige.

Karlovčani su velikom borbenošću, čvrstom i angažiranom igrom u obrani, pogotovo u drugom dijelu susreta, zaslužno pobijedili trećeplasiranu momčad ovog natjecanja RK Buzet –konačan rezultat Karlovac – Buzet 26:25 (12:14).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ulaskom u igru iskusnih Ivana Bačića i Antonija Glumca igra karlovačke momčadi je u drugom dijelu poprimila sasvim drugačiju dimenziju od one koju smo imali prilike gledati u prvih 30 minuta. Bačić je bio puno opasniji za Buzećane u napadu od nekih svojih suigrača, a u obrani je svojoj ekipi donio potrebnu agresivnost i sigurnost. S dviju obrana vratara Glumca (40. minuta), te efikasnošću juniorskog reprezentativca Jure Čakarića koji postiže tri uzastopna gola, Karlovac dolazi u vodstvo sa 19:17 i 20:17. Potom Bačić pečati vodstvo s još dva gola te postiže 22:20 i 23:20 za domaće. Igra gostujuće ekipe u tom trenutku nije djelovala kao u prvom poluvremenu. No u samoj završnici gosti uspijevaju smanjiti na 23:21 i 24:23 ali golovima Capana, Horvata (25:23) i Mrljaka (26:24) Karlovac drži rezultatski odmak. Potom Vučko iz sedmerca koji je očigledno više bio probijanje a ne sedmerac, dovodi svoju momčad na gol razlike (26:25). Nedovoljno jer Karlovčani uspijevaju sačuvati minimalnu prednost. Važni i zasluženi bodovi za karlovačku momčad tako ostaju na parketu dvorane kraj Korane.

U sastavu Karlovca odličan je bio Juro Čakarić, makar se vidjelo da je već bio na izmaku snage. Solidno je odigrao i Karlo Capan te Bruno Horvat i već spomenuti Bačić i Glumac. Sve igrače bi trebalo pohvaliti za borbenost, žar i volju kojim su odigrali taj susret.

Na početku utakmice trenerica Tanja Rašić nam je rekla: - Pa nije baš sve tako crno …!

Nakon pobjede zasigurno da više nije. Puno lakše bi se moglo disati već idući vikend nakon što saznamo rezultat derbija začelja (16. kolo) iz Crikvenice gdje Karlovac igra s Mornarom, posljednjeplasiranom momčadi bivšeg karlovačkog rukometaša Tomislava Huljine. U "Crikvi" nisu bez šanse, a i prilika je to koja se ne bi smjela propustiti.

KARLOVAC 26 (12) BUZET         25 (14)

KARLOVAC – ŠSD gledatelja 200. SUCI Cepanec (Turčina) i Dragočajac (Novska). NADZORNIK Čačić (Zagreb). ISKLJUČENJA Karlovac 2 minute (Bačić), Buzet 6 minuta (Jakac 2+2, Božić 2). KARLOVAC: Radočaj (2+0), Horvat 6, Čakarić 5, Capan 5 (1), Begić 2, Janjanin, Bosiljevac, Frketić, Makarun, Bačić 3 (1), Hrvojević, Mrljak 4, Magdić, Čavlović 1, Lemić, Glumac (6+0). TRENERICA Tatjana Rašić. BUZET: Šverko, Petohleb, Klasanović 4, Jakac 1, Božić 1, Zonta, Valković 5 (2), Vučko 6 (2), Šegota, Černeka 4, Jović (2+0), Prelac, Bašić 3, Krbavčić (8+0), Šegota 1. TRENER Ranko Silić. IGRAČ UTAKMICE Juro Čakarić (Karlovac).

KAŠonline

Izdvojeno


Reci što misliš!