SPORT

Sport i koronavirus: Županijske nogometne lige bez gledatelja, odbojkašice moraju na gostovanje, ostalima odgode?

Sport i koronavirus: Županijske nogometne lige bez gledatelja,
odbojkašice moraju na gostovanje, ostalima odgode?

U karlovačkom stožeru koji brine o situaciji oko koronavirusa i javnih okupljanja ovog vikenda barem nema previše poteškoća oko sportskih događanja. Dok su u kulturnom i zabavnom životu bile u planu brojne priredbe, one će redom biti otkazane (primjerice kompletan program u Zorin domu i na Maloj sceni Hrvatskog doma - upitno je još što će biti s manjim događanjima po kafićima), od sportskih događanja ovog vikenda na rasporedu je trebao biti samo ogled 1. Hrvatske kuglačke lige između kuglačica Karlovca i Osijeka te susreti 1. i 2. Županijske nogometne lige.

Hrvatski kuglački savez odlučio je potpuno odgoditi sve utakmice pa je tu stvar jasna, a što se tiče nogometa, kako sada stvari stoje utakmice 1. i 2. ŽNL će se odigrati, ali bez gledatelja. Isto vrijedi i za 4. NL Središte u kojoj igra Karlovac 1919, no karlovačke nogometaše ovog vikenda očekuje gostovanje u Zelini - prema trenutnoj situaciji će se igrati, ali također bez gledatelja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Možda najvažniji ogled ovog vikenda očekuje odbojkašice Karlovca koje gostuju u Kostreni u važnom ogledu za ostanak u prvoligaškom društvu. Trenutni stav Hrvatskog odbojkaškog saveza je da se igra, ali bez gledatelja pa će Karlovčanke vjerojatno u nedjelju na put.

Gotovo je sigurno da na put neće košarkaši Šanca, koji bi trebali gostovati u Rijeci, ali kako se svi ostali susreti ovog vikenda igraju na području Istre gdje su zabranjena sva javna okupljanja, iz HKS-a poručuju da će i ovaj susret biti odgođen osim ako momčadi budu inzistirale na njegovom odigravanju, što je malo vjerojatno.

Slično vjerojatno čeka i rukometašice Karlovca koje gostuju u Labinu te sve županijske rukometne drugoligaše (Dubovac Gaza, Ogulin i Karlovac II) koji također imaju u rasporedu gostovanja u Istri.

Prvoligaš Karlovac, pak, trebao bi gostovati kod Mornar Crikvenice u također vrlo važnom susretu, no zasad nema konačne odluke o tome hoće li se igrati rukometne utakmice - ako ih bude, sigurno je da će i one biti bez gledatelja.

Stolnotenisačice dugoreškog Aquaestila, pak, kako sada stoje stvari ipak će gostovati u Puli unatoč odluci istarskog stožera o zabrani svih javnih okupljanja. Dakako, igralo bi se bez gledatelja.

KAŠonline

Izdvojeno


Reci što misliš!