SPORT

7 DANA NA 4 RIJEKE

10 godina KAŠonline na KAportalu - vama „tri u jedan“, nama povjerenje

10 godina KAŠonline na KAportalu - vama „tri u jedan“, nama
povjerenje

Internet je neusporedivo brži od tiskanih medija i informativniji od radija i televizije. Nije ograničen minutažom ili karticama teksta, a njegova je arhiva postojanija od novinskog papira i trajnija od riječi izrečenih u eteru. Prednost interneta je i lakše pronalaženje informacija te njihovo pretraživanje. Analize i razne ankete potvrđuju da posjećenost dnevnih informativnih portala stalno raste u odnosu na tiskovine.

S internetom dobivate „tri-u-jedan“, medij koji se sastoji od teksta, tona i slike, ali i mnogo više od toga. Možete čitati kolumnu omiljenog sportskog komentatora, uživati u atraktivnim fotografijama s natjecanja, pratiti aktualne novosti, rezultate i ljestvice, sudjelovati u anketi tko će osvojiti sljedeći Wimbledon i slično, okušati sreću u klađenju, pročitati intervju s nekom sportskom zvijezdom, a možda je i – pitati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Točno prije jednog desetljeća (1. travnja 2010.) sportski tjednik Karlovačke županije KAŠ je nakon nepunih 12 godina (od 16. rujna 1998. do 24. veljače 2010. kad je ugašen poslije 579 neprekidno objavljenih brojeva) dobio novi oblik – KAŠonline, u sklopu tada novoosnovanog KAportala, prvog u županiji. Svršetkom samo 35 dana KAŠ je zahvaljujući projektu KAportala preživio i nastavio suživot sa svojim sportskim prijateljima. Sada već skoro 22 godine! Ne i u rukama, naravno, jer ga deset godina nema na kioscima, nego u drukčijoj, modernijoj formi. Na internetu koji je uistinu sve više prihvaćen i u svijetu i kod nas, u novinarskoj branši također.

KAportal koji s 1. aprilom ove godine (nije prvoaprilska šala) obilježava svoje prvo desetljeće izrastao je u najčitaniji, samim time i najrespektabilniji regionalni portal u Karlovačkoj županiji. Činjenice i povratne informacije potvrđuju da smo postigli ono što smo htjeli, svakako zahvaljujući i našoj vjernoj publici.

Ako smo bili tužni po ukidanju tiskanog KAŠ-a, više nismo. Na KAŠonlineu mogu se pronaći najvažnije dnevne vijesti iz sporta obogaćene fotografijama, audio i/ili video sadržajima, linkovima. Podrazumijevaju se rezultati i ljestvice domaćih ligaških natjecanja, zbirka podataka, kolumne nekolicine autora. Sve što je nužno, sve što je važno. Upravo radimo na određenim poboljšanjima kompletnog portala. Na vrijeme ćemo vas obavijestiti kad ih instaliramo, ažuriramo i provjerimo. Koga i bismo, ako ne vas! U svemu tome profitirat će dakako i sportski dio, objedinjen u KAŠonlineu.

Budući da je ovo osvrt koji tretira sport, pozabavimo se nakratko KAŠ-om čiji je cilj nastaviti započeto, raditi još bolje i biti ažurniji jer to dnevni online portal zahtijeva. Nama više posla, a svim korisnicima još više svježih informacija s terena. I u proteklih deset godina nastojali smo izvještavati s nogometnih travnjaka županijskih liga, kuglačkih i atletskih staza, raznih memorijalnih i drugih turnira iz svih sportskih grana. Javljati o nastupima sportaša s posebnim potrebama, dječjih olimpijada i olimpijada dječjih vrtića, o aktivnostima polaznika rukometnih i drugih škola, veslanju, tenisu, gimnastici, streljaštvu, atletici, krosu, nisu izostali ni intervjui. O svemu onome u čemu smo bili prvi, prije svih u Karlovačkoj županiji, prepoznati u eri dok je KAŠ dolazio na kioske.

Nismo žalili truda kako bismo ostali dosljedni vlastitoj preteči, nipošto se ne odričući ni kritičkih tekstova ni intrigantnih tema, čak i onih tobože zabranjenih. S dobrobitošću karlovačkog odnosno županijskog sporta kao isključivim ciljem. Normalno je da težimo slobodi javne riječi i neovisnom novinarstvu. I od toga ne namjeravamo odustati. Svjesni da zbog toga mnogima nismo išli „pod kapu“, međutim… To je naš izbor, i naš rizik. Jer naša je i osnovna misija pretočena u intenciju da nam sportaši vjeruju. Znajući da ni sam projekt neće ništa vrijediti ako ne uspostavimo takve relacije. Odnos otvorenosti, kritičnosti i svakako profesionalnosti.

Hvala im na povjerenju.

Provjerena novinarska ekipa optimistički nastavlja tamo gdje i nije stala. Niti hoće, bez obzira na izazove budućnosti koja je već počela!

Izdvojeno


Reci što misliš!