SPORT

KARLOVAČKA ŠPORTSKA ZAJEDNICA

Zbog pandemije koronavirusa proračun manji za milijun kuna

Zbog pandemije koronavirusa proračun manji za milijun kuna

Ukupan proračun za sport u 2020. godini iznosio je 8.050.000 kuna, a nakon smanjenja za 959.000 kuna iznosi 7.091.000 kuna.

Obzirom na krizu uzrokovanom koronavirusom i nepoznanicom do kada će ta kriza potrajati iz Gradske uprave dana je preporuka svima koji su na proračunu pa tako i Karlovačkoj športskoj zajednici (KŠZ) da smanje svoj proračun za ovu godinu. Upravni odbor KŠZ je sukladno tom naputku na telefonskoj sjednici održanoj 9. travnja 2020. smanjio proračun za sport za cca milijun kuna, a o čemu su i službeno obaviješteni svi predsjednici klubova i treneri.

- Kao što i sami znadete situacija nije normalna i svi se moramo prilagoditi novonastaloj situaciji. Trebamo raskinuti Ugovore o djelu s trenerima sklopljene 1. veljače ove godine na određeno vrijeme na pola radnog vremena. Ti su ugovori raskinuti s 31. ožujkom 2020. godine. Nažalost nismo u mogućnosti osigurati financijska sredstva za te ugovore za mjesece travanj, svibanj i lipanj, sve do 1. srpnja 2020. godine. Odlučili smo se na taj potez kako bi se mogao održati proračun i klubovima osigurati financijska sredstva po Javnom pozivu za 2020. godinu. Napomenuo bih kako ugovori koji su sklopljeni na neodređeno vrijeme za dvanaest profesionalnih sportskih učitelja ostaju i dalje na snazi. U dobroj vjeri da će ova situacija s koronavirusom što prije završiti i vratiti nas u normalan život, molimo za razumijevanje - kaže predsjednik KŠZ Želimir Feitl.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Svaki klub u kojem se takav trener nalazi ima pravo od redovnih sredstava koje dobiva iz proračuna isplatiti naknade te će ih KŠZ smatrati opravdanim troškom u daljnjem pravdanju", stoji u dopisu Upravnog odbora KŠZ odaslanog na adrese predsjednika klubova.

Izdvojeno


Reci što misliš!