SPORT

TRANSFERI

Rukometaš Denis Karić napustio ThSV Eisenach

Rukometaš Denis Karić napustio ThSV Eisenach

Bivši vratar rukometaša Karlovca i Poreča prešao je iz drugoligaškog kluba ThSV Eisenach potpisavši dvogodišnji ugovor do 2023. godine s njemačkim trećeligašem SG Ratingen.


Denis Karić (28) je sa 16 godina postao član prve momčad HRK Karlovca koja tada igra Premijer ligi Hrvatske. Istovremeno je bio i član hrvatske juniorske reprezentacije gdje je upoznao i svog budućeg suigrača Roberta Markotića, člana ThSV Eisenach. Nakon 11 godina igranja za  matični klub HRK Karlovac prešao je u premijerligaša RK Poreč kojeg trenira njegov karlovački kolega Dinko Đanković i s kojim je završio na četvrtom mjestu u Premijer ligi te se kvalificirao za EHF kup. Kako je doprinio ovom plasmanu svog novog kluba uslijedilo je nekoliko ponuda za odlazak iz Poreča, uključujući i njemački ThSV Eisenach. Prelazak u taj njemački drugoligaški klub uslijedio je u ljeto 2019. godine. Novi transfer za Karića uslijedio je u ovoj sezoni. 

- Odabrao sam SG Ratingen jer taj klub ima vrlo dobar koncept i postavlja si visoke ciljeve. Čuo sam samo dobre stvari o momčadi i treneru Aci Jonovskom i nadam se da ćemo se zajedno ubrzo uspjeti popeti na prvenstvenoj ljestvici. Također, vjerujem da je to grad u kojem ću se osjećati ugodno s obitelji, a uskoro i s našim djetetom. Mislim da tamo možemo izgraditi svoj novi dom - kaže Karić o promjeni klupskih boja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Trebalo nam je puno vremena da popunimo upražnjeno mjesto golmana jer je vratar jedan od najvažnijih, možda čak i najvažnije mjestu u momčadi - kazao je glavni direktor SG-a Bastian Schlierkamp. 

- Imali smo puno vratara na probnom treningu i na kraju smo se odlučili za Karića jer vjerujemo da će se brzo integrirati u momčad. Njegovi treneri dali su mu izvrsnu preporuku, kao sportaša i čovjeka. Vjerujemo da je vrlo dobro pojačanje za nas u regionalnoj ligi.  Nama je bilo važno još i to da tečno govori Njemački jezik  - nastavio je Schlierkamp.

Denis Karić rođen je u Sarajevu kad je s roditeljima i bratom morao pobjeći prije početka rata na prostorima bivše Jugoslavije Kao dijete je neko vrijeme živio u Njemačkoj. Sa šest godina je u Stuttgartu išao u vrtić i školu gdje je učio Njemački jezik i stekao jezičnu diplomu. U Hrvatskoj je studirao sportski menadžment i stekao diplomu rukometnog trenera. 

Izdvojeno


Reci što misliš!