SPORT

AIPS NAGRADE

Krenula treća sezona AIPS nagrade za sportske novinare, kandidirati se mogu članovi HZSN i AIPS

Krenula treća sezona AIPS nagrade za sportske novinare, kandidirati se mogu članovi HZSN i AIPS

Sve vaše novinarske članke, fotografije, video ili audio priloge možete i ove godine kandidirati za AIPS Nagradu.

Iako smo u vremenu koje je iznimno zahtjevno i koje je novinarstvo svelo na neke druge oblike, dobro novinarstvo nije i neće izumrijeti. A mi govorimo o sportskom novinarstvu, kojim se Hrvatska može ponositi, kao i sa svojim sportom! 

Još u četvrtak, 16. travnja 2020., otvorena je treća sezona AIPS Nagrade za sportske novinare. Prvu smo sezonu završili 2019. u Lausannei, gdje je s nama bio predsjednik MOO-a, Thomas Bach, drugu 2020. u Budimpešti, zajedno s predsjednikom Fife, Giannijem Infantinom. Zbog korone još ne znamo kako ćemo i gdje završiti treću sezonu, ali to ne znači da vrhunski novinarski sportski radovi nisu napisani, snimljeni ili izgovoreni, odnosno da neće nastati do kraja perioda do kad se nominacije šalju. Sigurni smo da će ih biti, vjerojatno i više nego lanjskih 1750!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hrvatski zbor sportskih novinara podsjeća vas da sve vaše novinarske članke, fotografije, video ili audio priloge možete i ove godine kandidirati za AIPS Nagradu. Radi se o djelima koja su nastala i bit će objavljena u periodu između 9. listopada 2019. i 7. listopada 2020.

Kao i do sada, sve upute nalaze se na www.aipsawards.com stranici, a preko nje prijavljujete svoje radove, ali maksimalno 2 rada po sudioniku. Korisno je radove, iskustvo kazuje, prijaviti što prije, čim nastanu, a isto je tako korisno prevesti ih na kvalitetan engleski jezik (titlati ako je u pitanju video ili audio verzija). Što se prijevoda tiče, on nije obavezan u startu, može vam HZSN u tome pomoći, ali – ponovo iskustvo kazuje – ako su radovi poslani u zadnji čas, a još se čeka i prijevod nekoliko dana, članovi žirija poneki uradak ne uspiju u miru proučiti. Naime, svi poslani radovi prolaze nekoliko razina ocjenjivanja, pa je važno da dođu na vrijeme i da imaju kvalitetan prijevod.

Ako ste prvi put u kontaktu s informacijom o AIPS Nagradi za svjetske sportske novinare, radi se o 8 kategorija, u kojima prva nagrada autoru iznosi 8000 dolara, druga 3000, a treća 2000 dolara:
- Fotografija (2 kategorije: sportska akcija i portfolio)
- Pisano novinarstvo (2 kategorije: kolumna i originalni članak)
- Video (3 kategorije: kratki video, profil sportaša i dokumentarni video)
- Audio kao samostalna kategorija

Postoji i deveta kategorija za mlade novinare, do 30 godina starosti, s 3 potkategorije: pisano novinarstvo, fotografija i RTV. Mlade novinare dobitnike nagrade AIPS nagrađuje boravkom na velikom svjetskom događaju pod paskom iskusnih novinara-mentora AIPS-a. Ako šaljete 2 svoja djela, samo jedno može biti razvrstano u kategoriju za mlade novinare do 30 godina starosti.

HZSN s ponosom ističe da je u oba dosadašnja izdanja Hrvatska imala svoje predstavnike, pa se nadamo da će i ove godine Hrvatska i hrvatsko sportsko novinarstvo dati svoj dio u AIPS Nagradi za svjetske sportske novinare.

Poštovane kolegice i kolege,
podsjećamo vas da se možete učlaniti ili produžiti vaše članstvo u cehu sportskih novinara Hrvatske za razdoblje 2020/2021. Dvogodišnja članarina za HZSN iznosi 200,00 kn, a za AIPS 300,00 kn. Obrazac i podaci o produljenju ili novom članstvu (obavezno je ispuniti i poslati) nalaze se na Internet stranici www.hzsn.hr
Pristupnica za HZSN nalazi se na http://www.hzsn.hr/hr/postaniclan
Pristupnica za AIPS nalazi se na adresi www.aipsmedia.com pod Cards ...

Vaš HZSN

Izdvojeno


Reci što misliš!