SPORT

HRS ODLUČIO

Poništavaju se domaća rukometna prvenstva, Karlovčani ostaju prvoligaši

Poništavaju se domaća rukometna prvenstva, Karlovčani ostaju prvoligaši

Nakon košarkaškog i odbojkaškog, i Hrvatski rukometni savez donio je očekivanu odluku - neće biti nastavka rukometne sezone.

Za razliku od odbojkaškog saveza koji se odlučio prekinuti prvenstva i registrirati ih postignutim stanjem, odnosno uz proglašenje prvaka te napredovanje u viši rang (ali bez ispadanja), Hrvatski rukometni savez priklonio se "košarkaškoj" odluci pa su sva ovogodišnja prvenstva - poništena. Tako neće biti prvaka Hrvatske za ovu sezonu, ali ni klubovi u ostalim ligama neće napredovati, što možda i nije baš najpoštenije, jer su neki imali veliku i gotovo nedostižnu prednost pa je sav njihov trud bačen u vodu.

Što se tiče karlovačkog rukometa - odluka o nastavku se ponajviše očekivala u HRK Karlovcu, koji je s drastičnom pomlađenom ekipom ove sezone vodio borbu za ostanak u Prvoj ligi - Jug. Upravo pred donošenje mjera, u posljednjoj utakmici, Karlovčani su na svom parketu svladali drugoplasirani Buzet sa 26:25 i osvojili izuzetno vrijedne bodove u borbi za ostanak, a sada su saznali kako će i sljedeće sezone biti prvoligaši te da nastavka sezone - nema.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Isto vrijedi i za drugoligaške ekipe - rukometašice su također pred prekidanje prvenstva važnom pobjedom protiv Rovinja praktički i same osigurale ostanak u Drugoj ligi Zapad, a u tom rangu natjecanja sljedeće sezone nastupat će i tri muška kluba iz Karlovačke županije: Dubovac Gaza, Karlovac II i Ogulin.

KAŠonline

Izdvojeno


Reci što misliš!