SPORT

NEKI POČINJU S RADOM

Od ponedjeljka trenirati smiju bejzbolaši i stolnotenisačice, no ima još zahtjeva i upita

Od ponedjeljka trenirati smiju bejzbolaši i stolnotenisačice, no ima još zahtjeva i upita

Odluke Vlade RH o popuštanju mjera tiču se i sportaša, dijelom i onih u Karlovačkoj županiji, iako je još djelomično nejasno tko sve ulazi među one koji će od ponedjeljka, 27. travnja, i službeno moći početi s treninzima.

Naime, propisane mjere tiču se pojedinačnih sportaša 1. i 2. kategorije po kategorizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora te za klubove čija seniorska momčad ili ekipa nastupa u najvišem rangu natjecanja. 

Pojedinačnih sportaša 1. i 2. kategorije HOO u Karlovačkoj županiji nažalost trenutačno nema, a od ekipa s treninzima, prema izrečenom na jučerašnjoj press konferenciji, sigurno mogu početi bejzbolaši karlovačke Olimpije i stolnotenisačice dugoreškog Aquaestila. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Još tri županijske ekipe dolaze u obzir kao one koje bi mogle početi s treninzima, no nije posve jasno odnosi li se odluka i na njih. Kuglačice Karlovca trebale bi biti među njima, iako su izgubile matematičke šanse za ostanak u prvoligaškom društvu, no prvenstvo je prekinuto i one su još uvijek faktički prvoligašice. Također, nije nemoguće da se i u kuglanju, kao što je bio slučaj u košarci i rukometu, prvenstva jednostavno prekinu i svi klubovi zadrže svoj status. 

Status prvoligaša imaju i tenisači Karlovca i Ogulina, no tenisko prvenstvo vrlo je posebno, traje vrlo kratko, ekipe se sastavljaju "nabrzaka" i nemaju uobičajen trenažni proces kao cjelina pa nije sigurno hoće li i tenisači smjeti početi s treninzima.

Lokalni stožeri imaju mogućnost i proširiti odluku pa će KŠZ vjerojatno ovih dana zatražiti od našeg stožera da se dozvoli treniranje svim prioritetnim klubovima, što stožer može, ali i ne mora dozvoliti.

Što se tiče djece, iako postoji jak pritisak od strane nekih klubova, gotovo je sigurno da ni gradska ni županijska zajednica sportskih klubova neće tražiti dozvolu dječjih treninga sve dok je na snazi zabrana škole.

Izdvojeno


Reci što misliš!