SPORT

ODJECI ODLUKE HRS-a

Sada je najbitnije da ova situacija sa korona virusom završi što prije i da se ekipe mogu početi pripremati

Sada je najbitnije da ova situacija sa korona virusom završi što prije i da se ekipe mogu početi pripremati

Kako će odluka HRS-a djelovati na motiv KA-rukometaša i rukometašica u sljedećoj natjecateljskoj sezoni pitali smo trenericu rukometaša Tatjanu Rašić i trenera rukometašica Dražena Keču.

Hrvatski rukometni savez (HRS) je poništio cijelu rukometnu sezonu. Bez iznimke, što znači da su neki, budući da se za europska natjecanja uzima plasman iz protekle sezone, a i pritom nema ispadanja, profitirali, dok su neki oštećeni. Takvima se najviše vide u MRK Trogiru koji je bio na putu prema prvom rukometnom razredu kroz 1. HRL Jug (gdje igra i HRK Karlovac) s uvjerljivom prednošću na vrhu sa 7 bodova prednosti 7 kola prije kraja. Trogirani smatraju da ta odluka nije pravedna te da najviše pogađa njihov klub i sve one klubove koji su bili prvi u tom trenutku na tablici. Kažu da se klubove s dna tablice nagradilo a sve one koji su se tijekom natjecanja trudili, kaznilo. Smatraju da se trebao proglasiti kraj po trenutnom stanju i proširiti ligu.

Žale se i iz riječkog ŽRK Zameta, prvakinje 2. HRL Zapad (gdje igra i RK Škola rukometa Karlovac) kojima u vodu odlazi 16 pobjeda u 16 kola. Ne misle prihvatiti takvu odluku već žalbom HRS-a pokušati promijeniti stvari. Mišljenja su da im se trebalo potvrditi prvo mjesto na tablici jer su, kako pišu u žalbi, spremni za povratak u prvi rang gdje i zaslužuju biti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za karlovačke rukometne klubove HRK Karlovac (prvenstvo su okončali na 10. mjestu sa 12 bodova od 12 klubova, 2 više od pretposljednjeg) i RK Škola rukometa Karlovac (natjecanje su završila na 8. mjestu sa 13 bodova od 12 klubova) ovakva odluka krovne rukometne asocijacije ima potpuno drugačije značenje. Prekid prvenstva spasio je rukometaše od ispadanja u niži rang, a možda se to moglo desiti i rukometašicama, iako su one u puno boljoj situaciji. 

Kako će ova odluka djelovati na motiv KA-rukometaša i rukometašica u sljedećoj natjecateljskoj sezoni nismo pitali predsjednike uprava klubova već trenere - trenericu rukometaša Tatjanu Rašić i trenera rukometašica Dražena Keču

Da li je okončanje prvenstva na način kako je to odlučio HRS pomoglo vašim ekipama? 
- Odluka HRS-a je po meni očekivana s obzirom da se nije mogao proglasiti prvak u Premijer ligi, a dva naša kluba, Zagreb i Nexe, koja nas predstavljaju u Ligi prvaka i Seha ligi nisu odigrali niti jednu utakmicu domaćeg prvenstva. Tako da smatram da HRS nije mogao niti drugačije odlučiti. Sigurno da postoje ekipe koje su nezadovoljne i razočarane ovakvom odlukom. S obzirom da u brojnim ligama nije bila čista situacija, odnosno bilo je nekoliko klubova sa istim brojem bodova ili je ta razlika bila samo bod ili dva, teško je bilo donijeti drugačiju odluku – kaže Tanja Rašić.

Koliko je bilo realno da će ekipa ispasti u niži rang? 
- Duboko vjerujem da bi mi i da se je prvenstvo nastavilo izborili ostanak u ligi gledajući pritom na naš raspored i raspored naših izravnih konkurenata. Trebalo se odigrati još 7 utakmica i 14 bodova je bilo u opticaju i tu vidim našu šansu za ostanak. Također, želim naglasiti da je HRS donio i drugačiju odluku gdje bi okončao prvenstvo trenutnim stanjem na tablici, mi bi i u takovoj situaciji ostali u ligi. Nama ova odluka nije direktno ništa donijela, niti oduzela. 

A ostale ekipa HRK Karlovac? 
- Niti njima ova odluka nije ništa donijela niti oduzela. U 2. HRL Zapad gdje je nastupila naša druga momčad nije bilo ispadanja u niži rang natjecanja.  Mlađe dobne kategorije, ni tu nemamo nikakvih problema s obzirom da naše mlađe selekcije  koje nastupaju 1. HKRL  i 1. HMKRL kontinuirano sudjeluju u svim državnim natjecanjima i imaju dosta dobre rezultate već godinama. Eto, ni s njima nismo došli u probleme vezano uz odluku HRS-a.

Kako bi se sad trebala postaviti uprava kluba?
- Sada je najbitnije da ova situacija sa korona virusom završi što prije i da se uopće može početi trenirati, ujedno slagati kockice momčadi i pripremati se za novu sezonu. Uvjerena sam da nećemo imati problema s motiviranjem igrača u nastavku prvenstva. No, moramo biti strpljivi i vjerovati da se u jesen kreće normalno sa svim sportskim aktivnostima i natjecanjima. Smatram da će biti velikih promjena u svim ekipama, pogotovo kod onih koji imaju velik broj stranaca i koji će se sigurno naći u problemu kako i na koji način to sve financijski popratiti. Saznajemo od ostalih klubova gdje su najavljeni veliki rezovi. Mi tu ne bi trebali imati problema jer imamo domaću mladu momčad. Mislim da bi mi trebali zadržati postojeću ekipu na okupu, a da bi uprava kluba trebala poraditi na tome da vratimo neke svoje mlade igrače koji su trenutno po drugim sredinama. Nadam se da ćemo u tome uspjeti – zaključila je trenerica prve momčadi igrača HRK Karlovac.

Trener rukometašica Dražen Keča kratko je komentirao odluku HRS-a: 
- Nama ova odluka HRS-a u trenutnoj situaciji nije ništa ni donijela ni odnijela pošto smo u sredini prvenstvene ljestvice. Prema tome nije postojala nikakva mogućnost ispadanja. Čvrsto držimo sredinu tablice i opstanak je zagarantiran.  Moje su igračice i do sada bile motivirane te vjerujem da će tako biti i u sljedećem prvenstvu. Mi s time nismo imali problema. U rad uprave kluba se ne bih miješao. No, po meni prvo što bi trebalo u ovoj krizi učiniti je zaštiti i zadržati igračice na okupu, te osigurati sredstva i uvjete za početak iduće sezone. Vjerujem da će uprava našeg kluba to razumije i da će tako postupiti – kaže trener RK Škola rukometa Karlovac.

Izdvojeno


Reci što misliš!