SPORT

LIJEPO PRIZNANJE

Karlovčanin Krešimir Profozić i službeno postao trener reprezentacije Hrvatske u floretu

Karlovčanin Krešimir Profozić i službeno postao trener reprezentacije Hrvatske u floretu

Sportskih natjecanja i nadmetanja već dulje vrijeme nema, ali sportski savezi koriste ovo vrijeme i za rješavanje administrativnih poslova pa je lijepa i dobra vijest stigla iz Hrvatskog mačevalačkog saveza.


Iako je i dosad vodio reprezentativne selekcije, Krešimir Profozić, trener u Mačevalačkom klubu Karlovac, sada je i službeno postao trener nacionalne reprezentacije u floretu, i to za oba spola i sve uzraste - kadetski, juniorski i seniorski. Profozić je po struci profesor kineziologije i trener s licencom Svjetske mačevalačke federacije (FIE), a već pet godina je pratio karlovačke reprezentativce na velikim natjecanjima - za reprezentaciju Hrvatske nastupali su Antonio Gojak (seniori, juniori), Anton Mravunac (juniori) i Lara Fabac (kadeti).

Ovo je jedno vrlo lijepo službeno priznanje od strane Hrvatskog mačevalačkog saveza, koje ne samo da govori o meni, već i o kvaliteti karlovačkih boraca, kao i samog karlovačkog kluba i njegovog funkcioniranja općenito. A to je nešto što će nam svima u klubu biti samo još veći motiv za daljni rad i dokazivanje na borilištima diljem svijeta, ističe Profozić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sva domaća i inozemna natjecanja su odgođena pa tako i Europsko prvenstvo U23 na kojem je trebao nastupiti i Antonio Gojak. Karlovački borci rade po individualnom programu, a dobili su i potrebnu opremu za održavanje fizičke i tehničke spreme. Uskoro ih očekuje i posebna skripta s tehničko-taktičkim elementima i zahtjevima ovog sporta, napisana od strane karlovačkog trenera još prije 8 godina, a samo za potrebe karlovačkog kluba. 

Inače, mačevaoci su zadnji nastup imali neposredno pred uvođenje mjera, a riječ je o 4. kolu Lige malog floreta u Zagrebu. Tek ovih dana pristigle su ljestvice ukupnog poretka - u kategoriji do 10 godina mali Karlovčani zaista dominiraju, vodi Gabrijel Jajčević s pobjedama u sva četiri kola, a na drugom mjestu je Iva Kirinčić (ova liga je mješovita muško-ženska), dok je u kategoriji do 13 godina na vrlo dobrom trećem mjestu Jakov Božić.

Izdvojeno


Reci što misliš!