SPORT

BEZ NOGOMETA U ŽUPANIJI

Prekinute sve županijske nogometne lige, Slunj prvak 1. ŽNL, Karlovac 1919 postaje trećeligaš?

Prekinute sve županijske nogometne lige, Slunj prvak 1. ŽNL, Karlovac 1919 postaje trećeligaš?

U skladu s odlukama Hrvatskog nogometnog saveza o nastavku natjecanja u 1. HNL i Hrvatskom kupu, ali prekidu svih ostalih nogometnih natjecanja u državi, Nogometni savez Karlovačke županije donio je odluku o prekidu svih liga u svim starosnim kategorijama.

Prvacima će biti proglašene ekipe koje su bile na vodećem mjestu u trenutku prekida natjecanja, a donesena je i odluka da iz 1. ŽNL neće ispasti nitko, što je najbolja vijest za Koranu s Turnja, koja je tako sačuvala županijski prvoligaški status. Hoće li, pak, biti novih prvoligaša ovisit će o licencama. Drugoligaški prvak ovom je odlukom postala Dobra iz Novigrada, no kao i više puta dosad, neće moći u viši rang jer nije ni blizu ispunjena potrebnih uvjeta. Vrlo vjerojatno se to odnosi i na drugoplasirani Barilović i trećeplasirani Cetingrad pa bi se u društvo najboljih, izraze li uopće želju, mogli vratiti nogometaši Mladosti iz Rečice. 

Prvak 1. ŽNL je Slunj, a o mnogo čemu će ovisiti hoće li dobiti prigodu sljedeće sezone nastupati u 4. HNL. Sve ovisi o licencama, mogućnosti odigravanja kvalifikacija za više rangove i slično. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Karlovac 1919 postao je prvak 4. HNL Središte, a gotovo je sigurno da je time stekao i trećeligaški status, iako za to treba pričekati službenu potvrdu iz HNS-a.

Na kraju, evo i svih ovogodišnjih prvaka: 

Seniori, 1. ŽNL: Slunj

Seniori, 2. ŽNL: Dobra (Novigrad)

Juniori, 1. ŽNL: Zrinski Ozalj

Juniori, 2. ŽNL: Mladost (Rečica) ili Vatrogasac (Gornje Mekušje)*

Pioniri, 1. ŽNL: Ogulin

Pioniri, 2. ŽNL: Mostanje Auto lim lak

Mlađi pioniri, 1. ŽNL: Ogulin

Mlađi pioniri, 2. ŽNL: Draganić

Limači, 1. ŽNL: Karlovac 1919

Limači, 2. ŽNL: Karlovac 1919 III

Karlići: Karlovac 1919

Posla će imati i natjecateljska komisija, koja će trebati dobro razmrsiti propise kako bi se ustanovilo tko će biti službeni prvak juniorske 2. ŽNL. Naime, u trenutku prekida prvenstva rečička Mladost i Vatrogasac iz Gornjeg Mekušja imaju identičan broj bodova, a na ljestvici vodi Mladost zbog bolje gol-razlike. No, gol-razlika je odlučujući faktor u tijeku prvenstva, ali ne i na završetku istog, kada se računa međusobni omjer, a u tome su uspješniji juniori Vatrogasca koji su u jedinom međusobnom ogledu slavili sa 1:0. Kako će se gledati na ovakvu situaciju trebat će tek odlučiti...

Dodajmo i kako je očekivano donesena odluka o otkazivanju Dana nogometa, kao i tradicionalnog Međunarodnog nogometnog turnira "Branko Čavlović - Čavlek" za mlade nogometaše. 

Uz to, kako je obzirom na pandemiju COVID-19 i smanjeno punjenje proračuna, Karlovačka županija donijela rebalans proračuna, kojim su sredstva za sport za 2020. godinu umanjena za gotovo polovicu te sukladno tome odluku da se do daljnjega ne sufinancira plaća za instruktora nogometa NSKŽ, zatražena su sredstva od Središnjeg državnog ureda za sport, sukladno njihovoj odluci za isplatu potpore za očuvanje radnih mjesta za ožujak, travanj i svibanj.

Izdvojeno


Reci što misliš!