SPORT

NAPOKON SPORT?

Baseball liga trebala bi početi 30. svibnja, prvi susret u Karlovcu 6. lipnja, Horvatić na čelu Akademije

Baseball liga trebala bi početi 30. svibnja, prvi susret u Karlovcu 6. lipnja, Horvatić na čelu Akademije

Bude li sve u redu ljubitelji sporta u lipnju će napokon moći prisustvovati prvim sportskim susretima - kada su u pitanju ekipni sportovi vjerojatno i jedinima u ovoj sezoni.

Naime, sportova u zatvorenom sasvim sigurno neće biti do jeseni, a možda i dulje, nogometna prvenstva nižih liga su prekinuta, ali zato bi s natjecanjem trebao započeti najtrofejniji karlovački sport - baseball. 

Hrvatska liga, stignu li sve potrebne dozvole, a ako stignu nogometašima teško je očekivati da neće bejzbolašima kod kojih je izravnog kontakta još manje, trebala bi početi 30. svibnja, a u 1. Hrvatskoj ligi igrat će pet momčadi - Olimpija Karlovac, Nada Split, Vindija Varaždin, Zagreb i Medvednica Zagreb. Svakako da je zbog relativno male konkurencije bejzbolašima veliki udarac otkazivanje srednjoeuropske Interlige, no u ovom trenutku svima je zasigurno najvažnije da se igra!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po ždrijebu koji je već obavljen, karlovački bejzbolaši prvi vikend, 30. i 31. svibnja gostovat će u Varaždinu kod Vindije, dok će prve domaće susrete igrati 6. i 7. lipnja protiv zagrebačke Medvednice. Već godinama najveći derbiji hrvatskog baseballa između Karlovčana i Splićana igrali bi se 27. i 28. lipnja u Splitu te 11. i 12. srpnja u Karlovcu. 

Nakon ligaškog dijela po četverokružnom sistemu igrat će se doigravanje, prvo polufinale, a zatim finalna serija koja po predviđenom kalendaru počinje 29. kolovoza. Nakon toga u planu je i odigravanje Hrvatskog kupa. Svi europski kupovi su otkazani, no još uvijek postoji nada da će se u rujnu odigrati Europsko prvenstvo B skupine, kojem bi domaćini trebali biti Zagreb i Karlovac. 

Ove sezone igrat će se i doigravanje od petog do osmog mjesta u kojem će uz petoplasiranu momčad ligaškog dijela igrati Sisak, Novi Zagreb te eventualno još jedna momčad bude li zainteresiranih.

Karlovčani će u novoj sezoni opet biti među glavnim favoritima, a možda i najveći, jer zbog situacije su u Karlovcu ostali gotovo svi ključni igrači pa tako i oni koji su trebali igrati u inozemstvu, kao što su Krunoslav Gojković i Antonio Horvatić. Moguć je tek odlazak Pave Karina u Austriju ukoliko tamošnja liga počne i bude moguće putovanje.

Horvatić, jedan od sigurno najkvalitetnijih hrvatskih bejzbolaša u novije vrijeme i jedini hrvatski bejzbolaš koji je imao i MLB ugovor, nakon dvije godine provedene u njemačkoj Bundesligi, ujedno preuzima funkciju glavnog trenera Karlovac Baseball Akademije te će prenositi svoje znanje i iskustvo na sve brojnije generacije dječaka, ali i djevojčica. 

Uz to, Olimpija će imati i nekoliko međunarodnih pojačanja - u Karlovac su prije zatvaranja granica stigla dva Venezuelanca, tu je i ove godine Aranđelović iz Srbije, a ovisno o situaciji moguć je i dolazak još jednog Venezuelanca te Japanca Otanija koji i ove godine ima ugovor s Karlovčanima, kao i jednog ili nekoliko slovenskih igrača. U Karlovcu je i već udomaćeni Amerikanac Phil Smith no on će morati iz privatnih razloga u SAD pa će se vratiti bude li mogućnosti.

Izdvojeno


Reci što misliš!