SPORT

7 DANA NA 4 RIJEKE

Za umaški ATP turnir zaslužni i karlovački teniski djelatnici - u turnir unijeli svoje znanje i iskustvo

Za umaški ATP turnir zaslužni i karlovački teniski djelatnici - u turnir unijeli svoje znanje i iskustvo

Koronavirus je promijenio je cijeli svijet, pa tako i svijet sporta. Ovogodišnje, 31. izdanje Plava Laguna Croatia Open Umag, jedinoga hrvatskoga teniskoga ATP turnira, otkazano je jer je ATP Tour objavio otkazivanje ili odgodu svih turnira koji su bili u kalendaru do kraja srpnja 2020. uključujući i Umag koji se trebao odigrati od 17. do 26. srpnja.

Tako je osim Umaga, otkazani su i Hamburg, Bastad, Newport, Los Cabos, Gstaad, Atlanta i Kitzbühel. Jedan od najvažnijih i najdugovječnijih sportskih događaja u Hrvatskoj održat će se u srpnju 2021. godine.  Više od 30 godina Plava Laguna Croatia Open Umag oduševljava ljubitelje i igrače tenisa širom svijeta i ne treba sumnjati da to neće nastaviti činiti i u budućnosti. Inače, ATP turnir u Umagu održava se od 1990. godine, kada je u hrvatskom finalu Goran Prpić svladao Gorana Ivaniševića. I od tada nije bilo prekida turnira, pa čak ni u vrijeme Domovinskog rata.

KARLOVČANI I DUGOREŠANIN 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovom prigodom bi svakako trebalo spomenuti karlovačke teniske djelatnike koji su godinama u umaški turnir unosili svoje stručno znanje i iskustvo. Tu prije svega mislimo na Dragutina Mikšu, predsjednika i tajnika karlovačkog teniskog kluba ali i predsjednika Teniskog kluba Cro Petrol Rožić iz Ozlja koji je tri puta bio momčadski prvak Hrvatske, koji je u sudačkoj organizaciji od prvog turnira. Zatim, Mikša junior, Dragecov sin Marin Mikša, koji je 1991. započeo kao sakupljač loptica a danas je šef sudaca. U svijet bijelog sporta najviše se vinuo Dugorešanin Tomislav Poljak, sadašnji asistent direktora turnira Plava Laguna Croatia Open Umag, od ove godine i aktualni predsjednik Teniskog kluba Karlovac.  Evo i njihovih dužnosničkih-teniskih referenci:

Dragutin Mikša:
1990. - 2000. linijski i glavni sudac
2001. - 2008. pomoćnik šefa sudaca
2009. - 2015. šef sudaca
2016. - pomoćnik šefa sudaca
Marin Mikša:
1991.  - 1995. sakupljač loptica
1996. - 2009. linijski i glavni sudac (2-3 godine u Kitzbejelu bio na ATP u istom terminu)
2010. - 2015. pomoćnik šefa sudaca
2016. - šef sudaca (šef sudaca je zapravo Voditelj sudačke službe)
Tomislav Poljak:
2007. - 2010. linijski sudac
2010. - 2014. turnir u Umagu pratio kao novinar Jutarnjeg lista 
2015. - 2017. glasnogovornik umaškog turnira 
2018. - 2020. asistent direktora turnira (bavi se svime što ima veze s igračima)

BUDI ČLAN 

Teniski klub Karlovac, nastao prije 109 godina u jednom od najljepših parkova Hrvatske, od ponedjeljka, 18. svibnja započeo je s radom na omasovljenju članstva klupskom akcijom „Budi član“ i najavom  rekreativne lige čime žele probuditi uspavani tenis u grada na 8 obala. Naime, ovom akcijom pozivaju sve ljubitelje tenisa da iskoriste pogodnosti koje im klub nudi. Pogodnosti su prije svega namijenjene svima koji namjeravaju postati članovi kluba a uključuju jeftinije cijene korištenja terena, pakete kojima se stimulira dio članstva koji češće igraju tenis i slično. Cilj akcije je i brojnim rekreativcima u Karlovcu i okolici dati dodatni razlog da postanu dio karlovačkog teniskog kluba.

U završnoj je fazi priprema rekreativne teniske lige koja bi u Vrbanićevom perivoju trebala okupiti sve najbolje što karlovački rekreativni tenis trenutno nudi. Svoje će mjesto u ligi pronaći svi, bez obzira na dob i njihovu tenisku kvalitetu. Rekreativnim tenisačima nude se različite razine natjecanja: uparit će se igračice i igrače sličnih teniskih vještina kako bi mečevi bili što zanimljiviji, a garantiraju i puno mečeva. U klubu se nadaju da će time potaknuti rekreativne tenisače da se okušaju u kompetitivnom tenisu. Ova bi akcija mogla zanimati i ljubitelje badmintona i stolnog tenisa koji se mogu igrati u dvorani TK Karlovac.  

Izdvojeno


Reci što misliš!