SPORT

SPORT U VRIJEME KORONE

Sportske vijesti: Stolni tenis i odbojka prekinuti, kuglačice Karlovca nastavljaju prvoligaško natjecanje

Sportske vijesti: Stolni tenis i odbojka prekinuti, kuglačice Karlovca nastavljaju prvoligaško natjecanje

Pandemija koronavirusa je drastično utjecala na sport. Mnoga su prvenstva prekinuta, no neka će se ipak nastaviti ili, pak, krenuti. Evo posljednjih informacija...

Već od ranije je potvrđeno da se prekidaju rukometna i košarkaška prvenstva, a sada je i, nakon što je prvotna odluka suspendirana, po drugi puta odlučeno da definitivno nema nastavka odbojkaških prvenstava. To je dobra vijest za karlovačke odbojkašice koje su bile u opasnoj zoni u Prvoj ligi, no ovom odlukom zadržale su prvoligaški status.

Prekinuta su i stolnoteniska natjecanja, a stolnotenisačice dugoreškog Aquaestila tako su osvojile odlično drugo mjesto u Superligi. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kuglanje se, pak, nastavlja. Kuglačice Karlovca tako će ipak završiti svoju debitantsku prvoligašku sezonu, iako nažalost nemaju šanse za očuvanje statusa u društvu najboljih. Karlovačkim kuglačkim klubovima problem je i što MORH ne dozvoljava ulazak u svoje objekte do 1. lipnja, a još nije sigurno što će biti nakon tog datuma. Prvenstvo se nastavlja 13. lipnja, a ako ne budu omogućeni treninzi i utakmice na kuglani Doma OSRH Zrinski kuglačice i kuglači karlovačkih klubova igrali bi na kuglani Azelija u Ozlju, što će financirati KŠZ. Iako Karlovčanke nažalost napuštaju prvoligaški rang, županija bi mogla imati predstavnika u njemu i naredne godine, jer Ogulinke kao pobjednice drugoligaškog natjecanja imat će priliku kroz kvalifikacije ući u 1. HKL.

Prekinute su i sve nogometne lige osim 1. HNL. Međutim, još se ne zna kako će se popunjavati lige u narednoj sezoni, ali svi su uvjereni da će Karlovac 1919 ući u 3. HNL, jer bi bila prava sportska nepravda da ostanu bez praktički već izborenog plasmana na travnjaku. I pobjednik 1. ŽNL Slunj očekuje vijesti o tome kako će se i da li će se popunjavati četvrtoligaško društvo.

Bejzbolaši Olimpije u novu sezonu trebali bi ući 13. lipnja domaćom utakmicom s varaždinskom Vindijom. Dakako, Karlovčani i ove sezone imaju najveće ambicije i nadaju se dvostrukoj kruni - osvajanju domaćeg prvenstva i kupa.

U prvoligaškom društvu su i tenisači Karlovca i Ogulina - iako službena odluka još nije donesena, za pretpostaviti je da će se teniska liga moći normalno odigrati u ljetnim mjesecima. 

Bit će i rekreativnih natjecanja - već 1. lipnja kreće rekreativna teniska liga, a 13. lipnja i Ljetna košarkaška HAKL liga u Šancu. 

Pravi sportski spektakl, pak, očekuje nas 11. srpnja uz 8. Karlovački Cener, koji je od ove godine prva i jedina hrvatska atletska utrka s IAAF Bronze Label Race statusom i uvrštena u kalendar Svjetske atletske federacije. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!