SPORT

POVODOM SVJETSKOGA DANA SPORTSKIH NOVINARA

Budite sudionik prve e-konferencije Svjetske udruge sportskih novinara (AIPS)

Budite sudionik prve e-konferencije Svjetske udruge sportskih novinara (AIPS)

Budite dio povijesti! Budite s AIPS-om na Svjetski dan sportskih novinara, 2.srpnja, u 14:00 sati. Ukoliko ste zainteresirani sudjelovati, molimo da nam javite do 30. lipnja na [email protected]

Svjetska udruga sportskih novinara, AIPS, je usred korona krize reagirala iznimno brzo, moderno, globalno i učinkovito. Organizirano je AIPS e-Učilište, niz od 14 predavanja putem platforme Zoom. Sudjelovalo je gotovo 100 mladih novinara iz 45 zemalja sa svih kontinenata, 2 puta tjedno, učeći o sportu, o sportskim sustavima, o sportskome pravu, uz izvrsne mentore, definirajući kako se sportski novinar mora ponašati, kako pitati, što ponuditi javnosti. 

Gosti e-Učilišta bili su vrhunski sportaši i e-sportaši, pravnici, sportski dužnosnici, doping stručnjaci, odnosno oni koji o svakom segmentu sporta imaju što za reći i koji su na pitanja mladih novinara odgovarali iskreno, otvoreno, ne gledajući na sat ili se skrivajući. To je svakako jedan od najvećih uspjeha AIPS-a u povijesti projekta Mladi izvjestitelji, koji postoji dugi niz godina i koji je do sad bio vezan za velika natjecanja na koja su mladi sportski izvjestitelji putovali i učili na licu mjesta kako se rade sportske stranice, minute ili fotografije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Potaknuti time, AIPS je ove godine odlučio proslaviti Svjetski dan sportskih novinara, 2. srpnja, također putem Zoom platforme. O problemima sportskoga novinarstva, o idejama za budućnost, o projektima koje AIPS planira, sve to tijekom e-Konferencije, 2.srpnja 2020. u 14:00 sati možete saznati od vodećeg čovjeka AIPS-a, Giannija Merla i njegovih suradnika. Pitanja će biti moguće postaviti, ali zbog očekivanog broja od nekoliko stotina sportskih novinara možda neće biti odgovorena odmah.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!