SPORT

TAEKWONDO UGLEDNICI U KARLOVCU

Predsjednik Europske taekwondo federacije Sakis Pragalos uručio priznanja 11-orici karlovačkih tekvondaša

Predsjednik Europske taekwondo federacije Sakis Pragalos uručio priznanja 11-orici karlovačkih tekvondaša

Miroslav Brežan, inicijator i osnivač Taekwondo kluba Karlovac, i ne samo u gradu na 4 rijeke već i u Lijepoj Našoj, okupio je u Karlovcu zaslužnike taekwondoa Hrvatske kojima je tom prigodom predsjednik Europske taekwondo federacije Sakis Pragalos uručio priznanja.

Od naših sugrađana priznanja su primili: Marijeta Ćelić, Svetlana Kana Gvozdić, Dražen Perković, Miroslav Brežan, Nikola Car, Franjo Prot, Darko Željković, Željko Capan, Zdenko Mužak, Dragan Šipka i Aleksandar Acketa. 

Svečanosti je prisustvovao znanstvenik svjetskog glasa Dragan Primorac, koji je cijeli život sportom vezan uz taekwondo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Radost mi je danas biti u Karlovcu gdje sam u kontaktu s mnogima te s prijateljima s kojima 30-40 godina stvaramo Hrvatsku, od duhovnog do materijalnog, znanstvenog i zdravstvenog. Iznad svega s njima sam vezan uz taekwondo. Meni je taekwondo promijenio život u svim segmentima, od onih ranih godina kada sam s Petrom Mijićem trenirao u Splitu do mog dolaska u Zagreb i rada s Nikolom Pečkom koji mi je bio sportski otac. U životu sve što sam radio u sportu bilo je vezano uz taekwondo. Taekwondo je stil i smisao mog života. Zahvaljujući taekwondou znao sam se ustati i ići dalje u znanosti i u zdravstvu. Miro Brežan jedan je od rijetkih ljudi koji nas je znao okupiti na jednom mjestu. Zadržati ljude zajedno mogu samo veliki sportski entuzijasti kao što je Brežan - rekao je Primorac.

Nazočio je svjetski prvak i olimpijski pobjednik Iračanin Yousef Karemi koji je trener u Taekwondo klubu Jastreb iz Zagreba te dopredsjednik Hrvatskog taekwondo saveza, Karlovčanin Franjo Prot.

Izdvojeno


Reci što misliš!