SPORT

POVRATAK SPORTA

Karlovački bejzbolaši sjajno ušli u novo prvenstvo Hrvatske - "pomeli" Varaždince sa 18:0 i 17:2

Karlovački bejzbolaši sjajno ušli u novo prvenstvo Hrvatske -

Izuzetno uvjerljivo karlovački su bejzbolaši započeli novo prvenstvo Hrvatske. U prvom prvenstvenom sportskom susretu u gradu na četiri rijeke nakon puna tri mjeseca, lako su svladali varaždinsku Vindiju.

Velika je šteta da će se zbog pandemije koronavirusa ove sezone igrati samo domaća natjecanja (prvenstvo Hrvatske i Hrvatski kup), jer čini se da Karlovčani imaju momčad i za puno veće domete, a kako sada stvari stoje veliki su favorit za naslov prvaka. Uz prošlogodišnje strance (Amerikanca Smitha, Venecuelanca Carlosa, Srbina Aranđelovića i Slovenca Lešnjaka, a još uvijek je moguć i povratak Japanca Otanija) redove Olimpije pojačala su dva izvrsna Venecuelanca - Mendoza i Herrera, koji su pod ugovorom s MLB ekipom Los Angeles Angelsa.

Upravo Mendoza je danas s pozicije pitchera u potpunosti izdominirao varaždinski napad, dok su s druge strane raspucani karlovački bejzbolaši već u prvoj izmjeni poveli sa 6:0 i tako dali naznačiti da za ovaj susret neće biti potrebno punih devet izmjena. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na kraju nije bilo potrebno niti sedam, jer Karlovčani su slavili s golemih 18:0 pa je susret zbog "mercy rule" pravila prekinut već nakon pete izmjene.

Druga utakmica ponudila je tek malo veći otpor Varaždinaca, ali i po drugi puta pobjednik je bio poznat praktički od samog početka susreta - na kraju 17:2 za karlovačke bejzbolaše, a sve je dodatno začinio home run udarac Horvatića. 

Sljedeći vikend karlovačke bejzbolaše očekuje dvostruko gostovanje kod zagrebačke Medvednice, potom putuju u Split, zatim su slobodni, a tek 11. i 12. srpnja na svom igralištu dočekuju splitsku Nadu.

Izdvojeno


Reci što misliš!