SPORT

ZLATO I SREBRO

Atletika: Helena Valentić prvakinja Hrvatske u steeplechaseu, Bruno Belčić viceprvak na 1500 metara

Atletika: Helena Valentić prvakinja Hrvatske u steeplechaseu, Bruno Belčić viceprvak na 1500 metara

U Zagrebu se ovog vikenda održava središnje domaće atletsko natjecanje sezone - seniorsko pojedinačno prvenstvo Hrvatske. Već prvog dana odlične vijesti za karlovačku atletiku.

Nakon četiri godine i dvostrukog slavlja Katarine Smiljanec na 800 i 1500 metara, Atletski klub Karlovac opet ima prvakinju države u "kraljici sportova". Kako se i očekivalo, Helena Valentić potvrdila je ulogu favoritkinje i postala prvakinja Hrvatske na 3000 metara sa zaprekama, popularnom steeplechaseu, posljednjih godina definitivno najjačoj disciplini karlovačkog kluba, jer u muškoj konkurenciji sutra će za zlato i naslov prvaka države trčati Bruno Belčić.

Helena Valentić do zlata je došla prilično mirno, u vremenu 11:21,11 odnosno jedanaest sekundi brže od drugoplasirane Faber iz Dubrovnika, dok je trećeplasirana Tibljaš iz riječkog Kvarnera zaostala čak 38 sekundi. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bruno Belčić odradio je vrlo dobru utrku na 1500 metara i osvojio srebrno odličje i titulu viceprvaka Hrvatske u po mnogima "kraljevskoj disciplini - kraljice sportova". Prvoplasirani Ivaničić iz Rijeke bio je prilično uvjerljiv, dok je Belčić za srebro vodio veliku borbu s Cibanom iz kutinske Moslavine i na kraju ipak bio nešto brži.

Solidne nastupe imala je mlada Lea Novković koja je osvojila peto mjesto na 400 metara (sa samo šest tisućinki iza četveroplasirane!) te šesto mjesto na 100 metara s preponama. 

Hrvoje Neralić bio je sedmi na 110 metara s preponama s lošim rezultatom za svoje mogućnosti, a karlovački trojac na 400 metara ubilježio je skromne plasmane - Neralić 10., Dolšak 12., a Rački 13. 

Izdvojeno


Reci što misliš!