SPORT

NOVA TITULA

Bruno Belčić prvak Hrvatske u steeplechaseu, Hrvoje Neralić brončani na 400 s preponama

Bruno Belčić prvak Hrvatske u steeplechaseu, Hrvoje Neralić brončani na 400 s preponama

Još dva odličja osvojili su atletičari Karlovca drugog dana najvažnijeg ovogodišnjeg domaćeg natjecanja, seniorskog pojedinačnog prvenstva Hrvatske. U Karlovac se tako nakon dva dana natjecanja vraćaju s dva zlata te po jednim srebrom i broncom.

Karlovčani i Karlovčanke su zaista kraljevi utrke na 3000 metara sa zaprekama, odnosno popularnog steeplechasea - nakon jučerašnjeg zlata Helene Valentić, danas je do seniorskog naslova prvaka Hrvatske stigao i Bruno Belčić i to u sjajnoj utrci u kojoj je s rezultatom 9:06,90 oborio rekord hrvatskih prvenstava koji je još 1992. na prvom prvenstvu Hrvatske postavio Zadranin Slobodan Mijolović. Vrijedi podsjetiti da je Bruno sin Saše Belčića koji ima jedan od najbržih hrvatskih rezultata svih vremena u ovoj disciplini pa nije ni čudo da je danas kao trener izgradio dvoje tako sjajnih trkača kao što su Helena Valentić i Bruno Belčić.

Hrvoje Neralić osvojio je brončano odličje na 400 s preponama i tako u potpunosti popravio malo blijed dojam iz prvog dana. Neralić je i prije utrke bio favorit za treće mjesto, jer su Mateo Parlov i Stjepan Jan Cik iz AK Zagreba imali znatno bolje rezultate što su i potvrdili u ovoj utrci, a karlovački atletičar potvrdio je svoj treći rezultat sezone, iako mu je podosta prijetio Jurica Kovačić iz Agrama, no Neralić je u završnici ubrzao i na kraju prilično mirno osvojio broncu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrlo dobar nastup imala je i muška štafeta na 4 x 400 metara u sastavu Tin Dolšak, Ivan Katić, Bruno Belčić i Hrvoje Neralić - zauzeli su četvrto mjesto u vrlo jakoj konkurenciji.

Mlada Lea Novković, jedna od najmlađih natjecateljica na prvenstvu uopće, imala je još dva solidna rezultata, ali ipak u ovoj najjačoj konkurenciji nije još mogla do odličja - danas je bila šesta na 400 s preponama te sedma na 200 metara. Helena Valentić je nakon jučerašnjeg velikog uspjeha i osvajanja zlata u utrci na 3000 metara sa zaprekama, danas bila vrlo dobra šesta na 3000 metara "glat". 

U utrci na 800 metara AK Karlovac imao je dva finalista, a od Ivana Katića očekivala se i medalja po ovogodišnjim rezultatima, ali čini se da ipak još nije posve ušao u formu nakon ozljede pa je završio osmi, dok je Dolšak bio deveti.

Dobrim vijestima dodajmo i da će 9. rujna u Karlovcu nakon dugog vremena, na obnovljenom stadionu, biti održan atletski miting - bit će to prilika da vidimo sjajne domaće atletičare i atletičarke, ali i niz drugih odličnih natjecatelja i natjecateljica. 

Izdvojeno


Reci što misliš!