SPORT

PREDSTAVLJEN NOVI TRENER

Sreten Ćuk: "Matija je odličan trener, a igrači sigurno mogu više - no, u nogometu nekad jednostavno sve zablokira"

Sreten Ćuk:

U prostorijama NK Karlovca 1919 predstavljen je novi trener kluba Sreten Ćuk, koji je u karijeri vodio Lokomotivu, Goricu i Sesvete te bio asistent Branku Ivankoviću u iranskom prvoligašu Persepolisu, a ponajviše je vezan uz Dinamo, gdje je također bio pomoćnik mnogih trenera, nakratko je vodio i Dinamo II, a, zanimljivo, upravo protiv Karlovca vodio je prvu momčad Dinama u jedinoj utakmici kao prvi trener, kada je Dinamo slavio sa 4:2 neposredno nakon otkaza Velimiru Zajecu. 

- Nije bilo lako donijeti ovu odluku, zahvaljujem Matiji na svemu što je učinio, ali nešto smo morali mijenjati, Ove sezone jedini cilj će biti izboriti ostanak, Uprava će dati maksimalnu podršku i novom treneru i igračima i siguran sam da ćemo uspjeti u namjerama, s tim da i navijače i svu javnost molim za određeno strpljenje, jer vjerojatno se neće sve preokrenuti preko noći, kazao je predsjednik kluba Josip Ribar. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sreten Ćuk s Karlovcem ima veze i, kako je kazao, kao jedan od inicijatora ideje o međunarodnom turniru Branko Čavlović - Čavlek. 

- Karlovac mi je bio izazov, jer je grad koji treba imati kvalitetan nogomet i biti jako nogometno središte. Previše smo orijentirani na Zagreb i to nije dobro za hrvatski nogomet u cjelini. Moj prethodnik je napravio sjajan posao u Četvrtoj ligi, a onda se dogodila greška za koju nije kriv on, već je čest slučaj da se krivo procijene vlastite snage i to je donijelo ovaj veliki početni šok. Meni je drago da Matija ostaje u klubu, preuzet će mlađe kategorije i za njega će sigurno još biti prilike, uostalom već je i dokazao da je vrstan trener. Što se nas tiče, nema druge nego krenuti u veliku borbu, koja će sigurno biti teška do zadnjeg kola, ali uvjeren sam da ćemo izboriti ostanak i da trećeligaški status Karlovca nije upitan, kazao je novi trener.

Ćuk je najavio i neka moguća pojačanja budući prijelazni rok traje do 15. listopada. 

Novitet je i da Antonio Magdić prelazi na ulogu igrača-pomoćnog trenera, s ciljem da kroz koji mjesec preuzme u potpunosti ulogu pomoćnog trenera. Očekuje se i da će Perica Vucelić pomoći pri treninzima vratara. 

Novi trener kazao je i da očekuje veću odgovornost od igrača, koje smatra solidnom i potentnom postavom, koja sigurno može više.

- Trenerski kruh je takav da je lakše promijeniti trenera nego cijelu ekipu, to je jasno. Ni 10 promjena trenera neće ništa napraviti ako se ne promijeni nešto kod igrača, što nije nekakva teška kritika, to se događa u sportu, Matija je odličan mladi trener, igrači sigurno mogu više, ali tako to ponekad bude da sve zablokira, uvuče se nesigurnost i strah i ne znaš više ni ono što inače jako dobro znaš. Ja vjerujem da ova ekipa može više, a ukaže li se prigoda za kvalitetna pojačanja sigurno ćemo je iskoristiti, kazao je Ćuk. 

Zaključio je da je ostanak u Trećoj ligi apsolutna obaveza svih u klubu, a u doglednoj budućnosti i više, jer Karlovac kao grad zaslužuje da ima klub u što višem rangu, što potom automatski utječe i na omladinsku školu i veći broj dječaka, od kojih, opet, onda lakše nastaju novi kvalitetni nogometaši.

Trenersku premijeru Ćuk će imati već sutra u županijskom kup ogledu sa Croatijom 78 u Žakanju, a onu puno važniju u subotu kada na Čavleku u sedmom trećeligaškom kolu gostuje Gaj.

Izdvojeno


Reci što misliš!