SPORT

IPAK UZ NAVIJAČE

Karlovački rukometaši u subotu počinju lov na Premijer ligu - stožer dozvolio dolazak gledatelja na tribine, ali još se ne zna broj

Karlovački rukometaši u subotu počinju lov na Premijer ligu - stožer dozvolio dolazak gledatelja na tribine, ali još se ne zna broj

Nova sezona Prve lige Jug počinje u subotu, za Karlovčane u 19 sati kada u ŠSD Mladost dočekuju Senj. Prije samog susreta ono što je, dakako, ponajviše zanimalo sportsku javnost i posebno ljubitelje rukometa bilo je hoće li na tribine smjeti gledatelji. Po tom pitanju vlada potpuni kaos u hrvatskim sportskim savezima, nekad je teško i unutar jednog saveza shvatiti propise i preporuke i vjerojatno će sve ovisiti o trenutnim odlukama, ali kada su rukometaši u pitanju, barem što se tiče prvog kola stvar se na kraju ipak iskristalizirala - na tribine se može.

Odnosno, HRS je dao načelno zeleno svjetlo, uz vrlo opsežne epidemiološke preporuke i odredbe koje će klubovi morati ispuniti, no konačnu odluku prepustio je lokalnim stožerima. Onaj karlovački dozvolio je publiku na tribinama u ovom kolu, ali se još ne zna koliko će gledatelja smjeti biti u ŠSD Mladost. O tome će se odlučiti na sutrašnjem sastanku kluba i Stožera, a pretpostavka je da će se ta brojka kretati negdje oko 300, najviše 400 gledatelja. Naime, drugi propisi, koji vrijede na nacionalnoj razini, govore o tome da u zatvorenom prostoru ne smije biti više od 500 ljudi, a HRS je dao preporuku da ne bude ispunjeno više od četvrtine dvorane. Uzevši u obzir kapacitet dvorane (dakako računat će se samo stolice) vjerojatno je upravo brojka od 300 ili eventualno 350-400 ljudi realna. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Što se tiče same utakmice, Karlovčani žele pobjedom i bodovima ući u novu sezonu u kojoj su ambicije velike. Prije svega navijačke, jer klub je u pripremnom razdoblju igrao zaista sjajno i svladao niz premijerligaša, a potom i u samom klubu, iako trenerica Tanja Rašić malo smanjuje "euforiju". 

- Pripremne utakmice nisu isto što i prvenstvene pa se ne smijemo osloniti na njih kao stopostotni pokazatelj omjera snaga. Isto tako, ne bježimo od ambicija i želje da se vratimo u Premijer ligu, ali neozbiljno bi bilo da sada na početku prvenstva tvrdimo da ćemo sigurno biti prvi. Želimo to, ali sigurno nismo jedini s tom željom, kazala je Tanja Rašić.

U stručnom pogledu veliko pojačanje u ovom trenutku je Dinko Đanković, koji će biti u ulozi savjetnika, a koji je naglasio da uvijek treba biti oprezan i maksimalno poštovati sve suparnike, ali da Karlovac ima snagu da ostvari povratak u Premijer ligu i da bi to bilo i izuzetno značajno za grad i klub. Naime, kazao je Đanković, Karlovac je oduvijek velik rasadnik talenata koji, prirodno, ako je klub u nižem rangu, češće odlaze u druge sredine, i to treba zaustaviti pa će to biti i glavni dobitak eventualnog povratka u Premijer ligu.

U ime igrača susret sa Senjom najavio je vratar Antonio Glumac koji je maksimalno ozbiljan. U prošloj turbulentnoj sezoni Karlovčani su dva puta poraženi od Senjana i došlo je vrijeme, kaže Glumac, da im uzvrate. Vjeruje da će to i ostvariti i to bez prevelikih stresova za momčad i navijače.

Izdvojeno


Reci što misliš!