SPORT

ŽETVA MEDALJA

Prvenstvo Hrvatske u mačevanju: Gabrijel Jajčević prvak Hrvatske, Karlovčanima još 11 odličja

Prvenstvo Hrvatske u mačevanju: Gabrijel Jajčević prvak Hrvatske, Karlovčanima još 11 odličja

Na prvenstvu Hrvatske u mačevanju, u olimpijskoj disciplini floret, članovi Mačevalačkog kluba Karlovac imali su pravu malu žetvu odličja - osvojili su ih čak 12, od čega je stigla i jedna titula državnog prvaka, a uz nju i šest titula viceprvaka te pet brončanih odličja. Ovi odlični rezultati mogli su biti i bolji no pandemija koronavirusa malo je prorijedila karlovačke redove, jer je nekoliko nadarenih boraca moralo propustiti prvenstvo zbog obaveze samoizolacije.

Prvak države postao je Gabrijel Jajčević u kategoriji djece do 10 godina starosti - na prvenstvu je imao sedam pobjeda bez ijednog poraza i tako zasluženo postao prvak Hrvatske. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U najjačoj seniorskoj konkurenciji najbolja je bila Lara Fabac, koja je osvojila srebrno odličje kod žena, dok je u muškoj konkurenciji Antonio Gojak osvojio broncu, baš kao što je to isto ostvario i u juniorskoj konkurenciji, što je i jedino malo razočaranje na turniru. 

Srebrna je i muška seniorska ekipa (Antonio Gojak, Anton Mravunac, Sven Prpić i Eric Kovačina), baš kao i ženska seniorska ekipa (Lara Fabac, Elena Jakšić i Dora Janžetić). Djevojke su u posve istom sastavu osvojile srebro i u ekipnoj juniorskoj konkurenciji, a isto su ostvarili i juniori kod kojih su uz Gojaka i Mravunca u toj kategoriji nastupali Eric Kovačina i Luka Bublić. Kadeti (Eric Kovačina, Andrija Kirinčić, Luka Bublić i Jakov Božić) osvojili su, pak, broncu.

U pojedinačnoj konkurenciji srebro je još osvojio Bublić u kategoriji dječaka do 14 godina starosti, a kod najmađih, do 10 godina starosti, Iva Kirinčić kod djevojčica i Leonard Baršić-Ilić kod dječaka, osvojili su bronce. 

Izdvojeno


Reci što misliš!