SPORT

UZ PANDEMIJSKE MJERE

U Karlovcu održano 2. kolo gimnastičkog Kupa za regiju Zapad - domaćim natjecateljima 13 odličja

U Karlovcu održano 2. kolo gimnastičkog Kupa za regiju Zapad - domaćim natjecateljima 13 odličja

U Sokolskoj dvorani u organizaciji GK Sokol Karlovac održano je 2. kolo gimnastičkog Kupa Republike Hrvatske za Regiju Zapad.

Ovo kolo bilo je posebno obilježeno epidemiološkim mjerama. U želji zaštite sudionika natjecanje je podijeljeno u četiri turnusa kako bi broj sudionika u dvorani bio manji od 50. Natjecanje se odvijalo bez gledatelja, a voditelji, suci i treneri cijelo vrijeme nosili su zaštitne maske. Nakon svakog turnusa napravljene su pauze po 30-45 minuta kako bi se dezinficirao prostor i sprave. Natjecanje je započelo u 8 sati ujutro i završilo u 21 sat navečer. Organizator je omogućio gledanje ovog natjecanja putem prijenosa u živo na youtube kanalu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nastupilo je 130 natjecatelja iz domaćeg GK Sokol, Petrinje, Umaga i riječkih klubova Vita i Rijeka. 

Domaći natjecatelji imali su "žetvu" medalja i ukupno osvojili 17 pojedinačnih i 9 ekipnih odličja i pehara, iako valja naglasiti da u brojnim kategorijama nisu imali konkurencije zbog ipak slabijeg odaziva natjecatelja zbog pandemije koronavirusa 

U kategoriji dječaka, samo s domaćom konkurencijom - Aaron Funtek osvojio je zlato, Filip Blašković srebro, a Matej Štanjer broncu, a dobili su i ekipno zlato (u ekipi je još nastupao Nikola Olrom). Kod mlađih kadeta srebro je u konkurenciji sedam gimnastičara osvojio Fran Šančić, a ekipa koju su uz njega činili Patrik Rajković, Leon Mikulić i Marin Makarun bila je prva, ali i jedina na natjecanju. 

U B kategoriji kod juniorki i seniorki također su nastupale samo Karlovčanke. Kod juniorki Mona Šarinić uzela je zlato, Doroteja Šegavić srebro, a Matea Šegavić broncu, a kod seniorki Ana Magdalena Fabijanić osvojila je zlato, a Karla Šibenik srebro. Kod mlađih kadetkinja Nera Đurić bila je druga u konkurenciji 10 gimnastičarki, a ekipa u kojoj su još bile Nika Babić i Lota Gačić također je osvojila drugo mjesto. 

U muškoj C kategoriji bilo je natjecatelja, ali ne i ekipa iz drugih klubova. Pojedinačno su zlatna odličja osvojili Filip Krznar (u konkurenciji 8 kadeta) i Petar Sinčić (u konkurenciji tri juniora). 

U ženskoj C kategoriji konkurencija je bila najveća - srebrna odličja osvojile su Lara Đurić (u konkurenciji čak 17 mlađih juniorki) i Jana Gabi Kasunić (u konkurenciji 12 juniorki), kao i Aurora Car kod seniorki, ali uz samo dvije natjecateljice. U konkurenciji šest mlađih kadetkinja Nadja Kranjc osvojila je srebro, a Ema Starešinčić broncu.

Ekipno su u C kategoriji prvo mjesto osvojile mlađe kadetkinje Sokola (Nadja Kranjc, Ema Starešinčić, Jana Busić i Nea Matijašić), juniorke i mlađe juniorke bile su druge, a kadetkinje treće. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!