SPORT

7 DANA NA 4 RIJEKE

Sretenove sretne subote!?

Sretenove sretne subote!?

Sad je pravi trenutak da se ide na sve ili ništa! Ako se treneru Sretenu Ćuku posreće sljedeće dvije subote na ‘Čavleku’ sa Španskim (21.11.) i petrinjskom Mladosti (5.12.), nije prerano zaključiti kako su svi pokazatelji da se karlovački nogomet budi iz višegodišnje letargije!

Nakon tri uzastopne pobjede u četvrtom serijalu nogometaši iz Mekušanskog polja opet su bili uspješni. Na gostovanju u Krapini nastavili su s dobrim igrama protiv jednog od favorita prvenstva, četvrtoplasiranog NK Zagorca. Odigrali su neriješeno, iako su opetovano imali dosta problema s izostalim igračima. Prava je šteta što plavo-bijeli nisu odnijeli sva tri boda iz Krapine jer su im ga praktički „pred nosom“ oteli domaći nogometaši golom koji je postignut u posljednjoj minutu utakmice. Osvojeni bod karlovačke momčadi je možda i neočekivan s obzirom na kvalitetu i mjesto na ljestvici koje drže Zagorci u odnosu na Karlovčane koji nakon 14. kola imaju 4 pobjede, 1 neriješen rezultat 9 poraza, 13 bodova za 16. mjesto na ljestvici. Naglasimo da je itekako važan zagorski bod Ćukove momčad koja iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i poprima obrise ozbiljne momčadi koju će, unatoč lošeg starta, u nastavku prvenstva itekako trebati respektirati.

Do kraja ovog dijela prvenstva Karlovac igra dvije utakmice kod kuće (14. Španskim i pretposljednjom Mladosti a gostuje kod 9. Bistre). Mogli bi izvući 6, a i 3 boda ne bi bilo malo, nakon čega bi se lagodno mogli pripremati za proljetni nastavak prvenstva. Konačan cilj, plan, Stručnog stožera na ćelu s trenerom koji je odličan poznavatelj ligaškog nogometa u biti je ostati najmanje peti odostraga i izbjeći ispadanje te tako taj cjelokupan proces NK Karlovca 1919, ozdravljenja momčadi i rezultata, dobiva svoj smisao. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ostanimo onda optimisti do kraja. Sad je pravi trenutak da se ide na sve ili ništa! Ako se treneru Sretenu Ćuku posreće sljedeće dvije subote na ‘Čavleku’ sa Španskim (21.11.) i petrinjskom Mladosti (5.12.), nije prerano zaključiti kako su svi pokazatelji da se karlovački nogomet budi iz višegodišnje letargije!

DUGA RESA I CETINGRAD KOLO VODE

Posljednje jesensko kolo u 1. ŽNL, iako nepotpuno jer se trebaju odigrati još dva odgođena susreta (Ogulin s Mladosti iz Rečice i Koranom s Turnja), donijelo je naslov dugoreškim nogometašima s 35 bodova i jednim porazom te s gol razlikom od +37 (42:5). Dugorešani su prvo „poluvrijeme“ natjecanja okončali pobjedom nad pretposljednjom Dobrom iz Svetog Petra ogulinskog. Sa pet bodova manje od prvoplasiranog epitet viceprvaka pripao je „vatrogascima“ iz Gornjeg Mekušja koji su se dosta dugo nosili s dugoreškim nogometašima, odjednom su iznenada posustali. Na rastanku od prvog dijela (ne)očekivano su im „skalp skinuli“ susjedi s lijeve obale Kupe, nogometaši rečićke Mladosti koja na kraju može biti zadovoljna šestim mjestom. Mlađahni „kanarinci“ iz Ilovačke šume u zadnjim kolima su „zalepršali“ i uspjeli pobjeći iz opasne zone od ispadanja koju su do proljeća prepustili „fenjerašu“ Zrinskom iz Ozlja. „Zrinščani“ će u drugom dijelu prvenstva morati zapeti iz „petnih žila“ kako ne bi ispali u niži, drugoligaški rang lige županijskih nogometaša. 

Iako se još trebaju odigrati dvije odgođene utakmice ništa bitno neće se promijeniti u redoslijedu klubova na ljestvici 1. ŽNL koja izgleda ovako: Duga Resa 1929 35 bodova, Vatrogasac 30, Vojnić '95 25, Ogulin 22, Croatia '78 22, Mladost (R) 16, Ilovac 12, Korana 12, Dobra (SP) 10, Zrinski Ozalj 9, bodova.

Prije 10-ak dana završen je jesenski dio natjecanja u 2. ŽNL a jesenski prvak je Cetingrad, „fenjeraš“ je NK Plaški. Prezimljavanje na ljestvici 2. ŽNL biti će ovakvo: Cetingrad 29 bodova, Dobra (N) 25, Barilović 23, Vrlovka 18, Oštarije 17, Frankopan 15, Šišljavić 14, Kupa 14, Draganić 11, Mrežnica 9, Petrova Gora 9, Plaški 4 boda.

VATRENI VIŠE NEĆE IGRATI NA MAKSIMIRU

Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić potvrdio je kako hrvatska nogometna reprezentacija neće više igrati na stadionu u Maksimiru. Kustić je i prije govorio kako je Maksimirski stadion u derutnom stanju te da ga se treba srušiti, a sada je potvrdio da više nije dostojan nastupa Vatrenih. Reprezentacija pripada narodu i njezin dom je cijela Hrvatska. Time je htio reći da će hrvatska nogometna reprezentacija igrati na svim našim stadionima koji udovoljavaju standardima UEFA-e. Igrali su u Rijeci, Puli, Varaždinu, Osijeku, Splitu ... Vole igrati i u Zagrebu gdje će opet igrati kad stvore uvjeti za to.

Nogomet ne smije i nije sam sebi svrha, igrači moraju imati najbolje uvjete, gledatelji potreban komfor. Ono što nogomet čini velikim upravo su navijači i simpatizeri. Stoga nije dovoljno govoriti samo o kvalitetnom travnjaku već i o uvjetima za gledatelje koji su važan dio ove priče. Doprvak svijeta, mora imati adekvatan stadion u glavnom gradu. Maksimir to više nije. Neprimjereno je da glavni grad i Hrvatska imaju ovako derutan stadion. Puno zemalja koji nisu na nogometnoj razini kao Hrvatska imaju puno bolje stadione nego Hrvatska i Zagreb. To treba promijeniti, smatra Marijan Kustić, Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza.

Izdvojeno


Reci što misliš!