SPORT

SJAJNI REZULTATI

Petri Furač čak šest odličja na prvenstvu Hrvatske u gimnastici, Lovro Čorak prvak na ručama, Tek u višeboju

Petri Furač čak šest odličja na prvenstvu Hrvatske u gimnastici, Lovro Čorak prvak na ručama, Tek u višeboju

Karlovačka gimnastičarka Petra Furač, članica GK Sokol, zaista je poharala državno prvenstvo u sportskoj gimnastici održano u Osijeku - osvojila je, naime, čak šest odličja, od čega tri zlatna!

Karlovčanka je osvojila zlatna odličja na tlu i u preskoku, srebro na gredi i broncu na dvovisinskim ručama, a sve to donijelo joj je i višebojsko zlato, ispred glavnih konkurentica Christine Zwicker i Tine Zelčić iz zagrebačkog Hrvatskog Sokola. Šesto Petrino odličje ujedno je i ekipno - karlovačke "sokolašice" su srebrne, a ekipu su uz nju činile Martina Šegavić i Ana Magdalena Fabijanić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U muškoj konkurenciji zablistao je Lovro Čorak koji je osvojio zlatnu medalju i naslov prvaka države na ručama te broncu u preskoku. Matija Tek, pak, ostvario je velik uspjeh osvajanjem zlata u višeboju - treba, doduše, napomenuti da najbolji hrvatski gimnastičari nažalost nisu nastupali na svim spravama već samo na onim specijaliziranim, no to je još veća pohvala svestranosti mladog Karlovčanina koji je tek ušao u seniorsku konkurenciju. Tek je uz to osvojio i broncu na preči, ispred hrvatskog gimnastičkog velemajstora Tina Srbića i Riječanina Jovičića.

GK Sokol su na završnici državnog prvenstva još predstavljali Karla Šibenik i Doroteja Šegavić u kategoriji juniorki te Filip Štedul u kategoriji kadeta.

I muška ekipa Sokola osvojila je ekipnu medalju - broncu.

FOTO: Renato Branđolica / FB HGS

Izdvojeno


Reci što misliš!