SPORT

ŠOK U SVIJETU NOGOMETA

Odlazak legende, preminuo Diego Maradona!

Odlazak legende, preminuo Diego Maradona!

Više nas neće zabavljati osebujnim ispadima potezima izvan terena, a njegov legendarni utisak na svjetski nogomet nikad neće biti zaboravljen.

Kako navodi argentinski medij Clarin, Maradona je pretrpio kardiorespiratorni zastoj u svojoj kući u Tigreu u kojoj se oporavljao nakon nedavne operacije na mozgu kojom mu je odstranjen krvni ugrušak. Operacija je trajala 80 minuta i prošla bez ikakvih komplikacija. Sve je to bilo u Buenos Airesu, a ispred bolnice počeli su se okupljati obožavatelji 'malog zelenog' koji su molili za njegov život.  

Tužna realnost ipak je stigla 'malog zelenog' izdahnuo je manje od mjesec dana nakon što je navršio 60 godina. Podsjetimo, Maradona je završio u samoizolaciji nakon što je jednom od njegovih tjelohranitelja stigao pozitivan test na korona virus, a nakon toga je odveden u bolnicu. No, stanje mu nije bilo povezano s posljedicom trenutne pandemije. Maradona se, prema izvještajima argentinskih medija, osjećao slabo i loše, a navodno je to povezano s lošim mentalnim stanjem, odnosno s depresijom. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nažalost, više nas neće zabavljati osebujnim ispadima potezima izvan terena, a njegov legendarni utisak na svjetski nogomet nikad neće biti zaboravljen.

Maradona je smatran jednim od najboljih nogometaša svih vremena. S reprezentacijom Argentine je osvojio naslov svjetskog prvaka 1986. godine, a tijekom karijere igrao je za Argentinos Juniors, Boca Juniorse, Barcelonu, Napoli gdje je osvojio dva naslova prvaka Italije i imao status božanstva, te Sevillu, Newell's Old Boyse, a karijeru je završio kod kuće, u Boca Juniorsima.

Trenersku karijeru je započeo u Textil Mandiyu, zatim je kratko vodio Racing Club, a od 2008. do 2010. i reprezentaciju Argentine. Trenirao je i Al-Wasl, Deportivo Riestru, Fujairah, Dorados de Sinaloa, a posljednji klub koji je vodio bila je Gimnasia de La Plate.

Foto: EPA,EFE/Demian Arduin Mauricio, REUTERS

Izdvojeno


Reci što misliš!