SPORT

AKO PANDEMIJA DOZVOLI

Uz veliku svjetsku utrku, u Karlovcu ove godine i međunarodno prvenstvo u orijentaciji i futsalu, u županiji i WRC Rally

Uz veliku svjetsku utrku, u Karlovcu ove godine i međunarodno prvenstvo u orijentaciji i futsalu, u županiji i WRC Rally

Iako se svi nadamo da će ova godina napokon biti ona u kojoj ćemo se početi vraćati normalnoj svakodnevici, još uvijek je upitno hoće li i zaista biti tako, i kakva će biti situacija s međunarodnim sportskim natjecanjima.

Kako sada stvari stoje, praktički je sigurno da ćemo i ove godine moći uživati u svjetskoj atletskoj utrci "Karlovački cener", podsjećamo - prvoj hrvatskoj utrci koja je dobila status World Athletics Bronze Label i uvrštena u kalendar Svjetske atletske federacije. Garancija je to da ćemo u lipnju, dozvole li prilike, opet vidjeti niz kvalitetnih svjetskih atletičara i atletičarki, a bude li situacija već ranije mirnija i stabilnija, a uzevši u obzir agilnost organizatora Roberta Franjkovića, moguće je i neko od najpoznatijih svjetskih dugoprugaških imena. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hrvatska je od 25. do 29. kolovoza domaćin i 10. prvenstva jugoistočne Europe u orijentacijskom trčanju, manifestacije koja se trebala održati prošle godine, ali je odgođena zbog pandemije koronavirusa. Bude li ove godine sve u redu, jedan od domaćina bit će i Karlovac u kojem bi se, i to u samom gradskom središtu, u petak 27. kolovoza trebalo održati natjecanje u disciplini Sprint.  

Prošle godine Karlovac je trebao biti domaćin još dva međunarodna natjecanja, od kojih jednog sigurno neće biti, a za drugo još nije sigurno hoće li biti održano u našem gradu. Kvalifikacijski turnir za Europsko baseball prvenstvo, koji se trebao igrati u Karlovcu i Zagrebu neće se održati, jer je zbog cjelokupne situacije CEB donio odluku da kvalifikacija nema, već će na EP u baseballu nastupiti 16 momčadi pa je Hrvatska izravno uvrštena. 

U Karlovcu se trebao održati i kvalifikacijski turnir za Europsko prvenstvo u futsalu za žene, na kojem nastupaju Hrvatska, Portugal, Poljska i Slovenija. Zbog pandemije je turnir prebačen na listopad 2021. godine, Hrvatska je zadržala domaćinstvo, no zasad nije sigurno hoće li se Karlovac opet kandidirati za domaćina. 

Uvijek masovni Europski kup u kickboxingu ove godine održava se od 28. do 30. svibnja, no pandemijske mjere i protumjere sigurno će organizatorima iz KBK Tigar zadavati brojne probleme. Nadamo se ipak da će moći organizirati natjecanje u što reprezentativnijem obliku. Još nemamo informacija o taekwondo Karlovac Open natjecanju, koje također obično okuplja velik broj inozemnih natjecatelja.

Svakako, neizostavno moramo spomenuti jedan od najvećih sportskih događaja ove godine u Hrvatskoj, utrku World Rally Championshipa, koja po prvi puta dolazi u Hrvatsku, Domaćin je Zagreb, no jedna od etapa održat će se dijelom i na cestama Karlovačke županije. Po rasporedu bi se utrka trebala održati u travnju i treba se nadati da će do tada epidemiološka situacija biti povoljnija i da će svi zainteresirani moći uživati u atraktivnim vožnjama najboljih reli vozača svijeta.

Izdvojeno


Reci što misliš!