SPORT

PROGLAŠENI NAJBOLJI

Petra Furač i Bruno Belčić sportaši grada Karlovca za 2020. godinu - u ekipnoj konkurenciji najbolji bejzbolaši i odbojkašice

Petra Furač i Bruno Belčić sportaši grada Karlovca za 2020. godinu - u ekipnoj konkurenciji najbolji bejzbolaši i odbojkašice

Nagrade odlaze u iste sportove, a tri od četiri su i posve iste! Rezultat je to 58. izbora za najbolje sportaše i sportašice grada Karlovca, koji je ove godine održan bez završne svečanosti u Zorin domu zbog pandemije koronavirusa i epidemioloških mjera.

Redom, titule najboljih obranili su gimnastičarka GK Sokol Petra Furač (već peti put najbolja sportašica grada), koja je ove godine nastupila i na Europskom gimnastičkom prvenstvu, te u ekipnoj konkurenciji odbojkašice Karlovca koje su na čelu Prve lige i s ozbiljnim izgledima da se plasiraju u Superligu i bejzbolaši Olimpije, prvaci države i pobjednici Hrvatskog kupa. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sportaš godine opet dolazi iz atletike, ali umjesto Ivana Katića ove godine to je Bruno Belčić, prvak države na 3000 metara sa zaprekama, prvi seniorski prvak države u atletici iz Karlovca nakon dobrih 20-ak godina.

Spomenimo i nominirane - Belčiću su protukandidati bili strijelac Vlado Cindrić, gimnastičar Matija Tek, karatist Dino Povrženić i mačevalac Antonio Gojak, dok su Petri Furač protukandidatkinje bile atletičarka Helena Valentić, Lara Fabac iz Mačevalačkog kluba Karlovac, odbojkašica Ella Badanjak te Lana Krnić iz Streljačkog kluba Karlovac.

U ekipnoj konkurenciji uz bejzbolaše bili su nominirani strijelci Policajca, te atletičari, nogometaši i strijelci Karlovca, a u ženskoj konkurenciji su uz odbojkašice bile nominirane rukometašice, kuglačice, streljačice i gimnastičarke.

Pobjednicima se ništa ne može prigovoriti, odabir je posve na mjestu, što se, već tradicionalno, ne može reći i za nominacije, no o tome smo pisali već puno puta.

Atletski klub Karlovac može biti najzadovoljniji, jer u klupske vitrine stižu i obje nagrade za najbolje mlade sportaše - osvojili su ih Lea Novković i Lovro Kasunić, kao i ona za najboljeg trenera 2020. godine, koju je dobio Saša Belčić. Svo troje - više nego zasluženo. Najbolji sportaš s invaliditetom je Mihael Močilac iz TKD Prana, a najuspješniji sportaš u kategoriji veterana Želimir Feitl iz Golf kluba Četiri rijeke.

Priznanja kao sportske nade dobio je velik broj mladih sportaša i sportašica kojima će to zasigurno biti daljnja motivacija za treninge, posebno bitna u ovim za sportaše teškim vremenima (podsjetimo, mnogi klubovi već gotovo puna dva mjeseca imaju zabranu treninga!). Priznanja su dobili: Dorijan Bartolčić (BK Olimpija), Jani Brozović (KK Šanac), Borna Pratnemer (NK Ilovac), Ela Koller (ŽKK Karlovac), Lara Čadonić (AK KA-tim), Tomislav Čordašev (KK Karlovac 1969), Hela Rakamarić (AK Karlovac), Bruno Dujmić (HRK Karlovac), Marko Fičko (TKD Banija Pandas), Lea Oparnica (TKD Karlovac), Maja Milovanović (OK Karlovac), Petra Johović (ŽNK 4 rijeke), Franca Rajčić (ŠR Karlovac), Nol Velimirović (ŠR Karlovac), Lorena Brezović (KK Karlovac), Laura Turić (SK Karlovac), Gabrijel Licitar (VK Korana), Dora Kranjčec (VK Korana), Ivano Anzić (KBK Tigar), Lucija Babić (KBK Tigar), Gabrijel Jajčević (MK Karlovac), Iva Kirinčić (MK Karlovac), Luka Mataković (IHK Karlovac), Buga Vlašić (IHK Karlovac), Aaron Funtek (GK Sokol), Oscar Kovačić (TKD Prana), Lara Tuškan (TKD Prana), Niko Brkljačić (NK Karlovac 1919), Luka Basar (TK Karlovac) i Lucija Vojak (TK Karlovac).

Priznanja su dobili i sportski djelatnici Luka Vlašić (TKD Prana), Ivan Janković (GK Sokol) i Boris Vrbanac (VK Korana) te klubovi "jubilarci" - NK Mladost Rečica za 70 godina, Kuglački klub Karlovac za 40, Atletski klub KA Tim za 20 te Inline hokej klub Karlovac za 10 godina rada.

Posebnu nagradu za dugogodišnji rad u sportu dobio je Branko Obradović - Kina, koji već više od 30 godina prati sport u nizu redakcija, a aktivan je i kao djelatnik ili skupštinar u STK Aquaestil Duga Resa, Planinarskom društvu Karlovac, CEIK-u Braća Seljan te HRK Karlovcu.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!