SPORT

VIKEND IZ SNOVA

Superliga sve bliže! Karlovačke odbojkašice svladale Drenovu sa 3:0, a glavne konkurentice izgubile u Zagrebu i Umagu

Superliga sve bliže! Karlovačke odbojkašice svladale Drenovu sa 3:0, a glavne konkurentice izgubile u Zagrebu i Umagu

Odbojkašice Karlovca u 15. kolu Prve lige s maksimalnih 3:0 svladale su Drenovu i tako se vratile na pobjedničke staze, ali i napravile velik korak prema željenom plasmanu u Superligu, jer sada je zaista sve u njihovim rukama. 

Je li riječ samo o trenutnoj dekoncentraciji ili uzdrmanosti nakon dva uzastopna poraza teško je reći, no Karlovčanke su u susret s posljednjom ekipom na ljestvici ušle jako loše. Riječanke su sredinom prvog seta vodile 14:9 i tada se očito napokon dogodio neki "klik" u ekipi i naše odbojkašice zaigrale su kako zaista znaju i mogu. 
Do kraja prvog seta nanizale su seriju 16:4 za ukupnih 25:18, u drugom su bile uvjerljive od samog početka i dobile ga 25:15, a slično se nastavilo i u trećem setu koji su domaće otvorile sa 6:1. Tada su gošće malo zaprijetile i približile se na 8:7, no odmah je uslijedio novi niz Karlovčanki za prednost 12:7 i mirno dovršavanje posla sa 25:17.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Do kraja sezone ostalo je sedam kola i iako je trener Goran Zec u pravu kada i dalje poziva na oprez, jednostavno se mora reći da su odbojkašice Karlovca sada u situaciji u kojoj same sebi ne smiju dozvoliti da plasman u Superligu postane upitan. Naime, u ovom kolu izgubile su glavne suparnice iz Pule i Sinja i sada Karlovčanke imaju zaista golemih 13 bodova prednosti ispred prvih pratiteljica, faktički i 14 jer imaju bolji međusobni omjer sa svim konkurentima.

U sljedećem kolu karlovačke odbojkašice gostuju kod Kitro Varaždina, a recimo i da su protiv Drenove igrale: Šalković, Malnar, Luketić, Kolaković, Maradin, Banjavčić, Dujmović, Pavlaković, Grubešić, Vrbanić, Badanjak, Belobaba, Svilar i Barić.


 

Izdvojeno


Reci što misliš!