SPORT

PO NOVE TITULE!

Baseball sezona počinje 10. travnja, tjedan dana prije Galesov memorijal - u Karlovac možda stiže i europski kup

Baseball sezona počinje 10. travnja, tjedan dana prije Galesov memorijal - u Karlovac možda stiže i europski kup

Aktualni pobjednici hrvatskog prvenstva i kupa, bejzbolaši karlovačke Olimpije, svojim će se navijačima i simpatizerima prvi puta predstaviti za uskršnji vikend, od 3. do 5. travnja, kada će se u Karlovcu održati tradicionalni Memorijal Dragutin Gales. Spisak sudionika još nije poznat, ali će zbog dobro poznatih razloga turnir ove godine gotovo sigurno biti domaćeg karaktera. 

Tjedan dana kasnije starta novo hrvatsko prvenstvo, a prvog vikenda Karlovčane očekuje dvostruko gostovanje kod varaždinske Vindije. Liga bi trebala izgledati isto kao prošle godine, dakle četverokružno natjecanje u kojem će sudjelovati Olimpija Karlovac, Nada Split, Zagreb, Vindija Varaždin i Medvednica Zagreb. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ipak, vrlo je moguća i mala popuna, naime, slovenska momčad Lisjaki zatražila je da igra izvan konkurencije u hrvatskom prvenstvu i mislim da smo svi u načelu skloni tome da to i prihvatimo, jer bi povećalo broj utakmica, odnosno nitko ne bi bio slobodan u jednom kolu, ističe alfa i omega karlovačkog baseballa Krunoslav Karin.

Srednjoeuropske Interlige vjerojatno neće biti, pogotovo ne u ligaškom sustavu, a iznenada je vrlo upitan postao i europski Federations Cup kojeg je krovna europska baseball federacija planirala organizirati uz stroge epidemiološke mjere.

- Međutim, mjere koje su na snazi u Belgiji čine to jednostavno neizvedivim. Sve momčadi bi trebale doći 10 dana prije turnira u Belgiju, a potom svakodnevno testirati sve igrače o svom trošku, a testiranje u Belgiji košta 150 eura. Ne treba spominjati da je tako nešto apsolutno nemoguće za gotovo sve europske baseball klubove pa će Belgijancima vrlo vjerojatno biti oduzeto domaćinstvo, najavljuje Karin.

To otvara mogućnost da domaćin Federations Cupa bude Karlovac, jer su kod nas mjere znatno blaže, a u igri je i Austrija. Ipak, Belgijancima će se vjerojatno dati još jedna prilika da vide mogu li na državnoj razini isposlovati kakvo popuštanje.

- Međutim, domaćinstvo je dobila Belgija

Izdvojeno


Reci što misliš!