SPORT

SPREMNI ZA VELIKA NATJECANJA

Atletski stadion kompletiran modernom opremom za sve discipline - ove godine u Karlovcu niz velikih natjecanja

Atletski stadion kompletiran modernom opremom za sve discipline - ove godine u Karlovcu niz velikih natjecanja

Danas je na atletski stadion stigla pošiljka najmodernije opreme za atletska natjecanja, čime je atletski stadion kraj Korane priveden punoj funkcionalnosti i bit će spreman za atletska natjecanja, a ove godine bit će ih doista mnogo. Podsjetimo, Karlovac je u lipnju domaćin glavnog domaćeg atletskog natjecanja - pojedinačnog prvenstva Hrvatske za seniore i seniorke, a u rujnu će ugostiti prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i mlađe seniorke, kao i atletski miting za koji se planira da bude i međunarodnog karaktera. Svemu tome treba dodati i novo izdanje Karlovačkog Cenera, jedine hrvatske utrke sa Bronze Label statusom World Athleticsa. 

Ovim opremanjem atletska staza je privedena punoj funkcionalnosti i bit će spremna za atletska natjecanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ukupna vrijednost nabavljene opreme iznosi 674.848,75 kuna, od čega je 398.669,01 kuna dobijena temeljem potpore ostvarene na natječaju Ministarstva turizma i sporta dok je ostatak financirao Grad Karlovac. Proveden je postupak javne nabave, kao najpovoljniji ponuđač odabrana je tvrtka Special d.o.o. iz Pazina.

Oprema ima certifikate Međunarodnog atletskog saveza (IAAF) što znači da udovoljava svim tehničkim zahtjevima svjetskih atletskih pravila za relevantna natjecanja. Riječ je o kompletnoj opremi za skok u vis, skok s motkom, bacanje kladiva i diska, preponama i zaprekama te raznoj dodatnoj opremi.

Izdvojeno


Reci što misliš!