SPORT

NEUGODAN PORAZ

Karlovačke odbojkašice u Varaždinu izgubile sa 3:1 - previše oscilacija i "crnih" rupa u igri rezultiralo porazom

Karlovačke odbojkašice u Varaždinu izgubile sa 3:1 - previše oscilacija i

Odbojkašice Karlovca u 16. kolu Prve lige poražene su na gostovanju kod Kitro Varaždina sa 3:1. I u najavi susreta rekli smo da su Varaždinke neugodna ekipa, kojoj pritom svaki bod puno znači u borbi za ostanak, ali očekivali smo više od Karlovčanki, koje su u ovoj utakmici imale previše oscilacija da bi ostvarile nešto više, iako su bile blizu barem utješnom bodu.

Promjenjive faze u igri nisu ništa novo u igri karlovačkih odbojkašica, no dosad smo tijekom sezone mogli itekako biti zadovoljni njihovom stabilnošću u odlučujućim trenucima seta, ali to nije bio slučaj i u Varaždinu, izuzevši samu završnicu drugog seta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvi set dobile su Varaždinke sa 25:22, nakon što su veći dio seta u vodstvu bile naše djevojke. Na samom kraju su stale pa su domaće pobjegle na 23:20, Karlovčanke se približile na 23:22, no to je bilo sve što su učinile. U drugom setu puno bolja igra Karlovca i činilo se da će to biti miran set za izjednačenje. No, kod 21:14 potpuno su stale naše odbojkašice, Varaždinke su serijom poena stigle do vodstva 23:22 i kada smo već bili uvjereni da će doći do potpunog preokreta - Karlovčanke su uspjele sabrano odigrati završnicu i s tri uzastopna poena doći do izjednačenja na 1:1 u setovima.

U trećem setu sve je bilo u znaku domaćih, a u četvrtom su bolje krenule naše djevojke, povele 6:2, ali brzo se sve vratilo u egal i potrajalo do samog kraja. Od 19:21 Varaždinke su stigle na 24:22, uspjele su odbojkašice Karlovca obraniti obje meč lopte i doći do prednosti 25:24 i prilike za novo izjednačenje, no nisu je iskoristile. Kod 26:25 za Varaždin obranile su još jednu meč loptu, ali uslijedila su dva poena domaćih i veliko slavlje Varaždinki uz 28:26, odnosno konačnih 3:1.

Razloga za zabrinutost i dramu u karlovačkim redovima još uvijek nema, ali razloga za svojevrsno buđenje ekipe - ima. Prednost Karlovčanki u borbi za Superligu još je uvijek vrlo velika, šest kola prije kraja imaju 9 bodova više od prvih pratiteljica iz Sinja i 10 ispred Velog Vrha, dok su današnjim porazima u derbijima s te dvije ekipe, zaprešićko Nebo i Umag vjerojatno i definitivno izgubili sve šanse za izravan plasman u Superligu (ali ne i za drugu poziciju koja vodi u kvalifikacije). 

U sljedećem kolu u Karlovcu gostuje Zadar. U najavi možemo reći da je priča donekle slična kao s Varaždinkama, riječ je o ekipi koja je na pretposljednjoj poziciji i grčevito se bori za ostanak u vrlo izjednačenoj ligi. Zato će itekako biti potrebno maksimalno zalaganje i pravo izdanje karlovačkih odbojkašica, ali isto tako ne treba skrivati ni to da ekipa koja želi u Superligu, na svom parketu - mora pobijediti ekipe poput Zadra.

Izdvojeno


Reci što misliš!