SPORT

TOPLO-HLADNO

U dva velika derbija večeras karlovačke odbojkašice uspješne protiv Zadra, karlovački rukometaši poraženi u Trogiru

U dva velika derbija večeras karlovačke odbojkašice uspješne protiv Zadra, karlovački rukometaši poraženi u Trogiru

Dva velika derbija - dva različita raspleta. Odbojkašice Karlovca u 17. kolu Prve odbojkaške lige svladale su Zadar sa 3:1 i napravile još jedan velik korak prema Superligi, jer na ruku su im išli i ostali rezultati. Rukometaši Karlovca, pak, u velikom derbiju Prve lige Jug poraženi su u Trogiru sa 23:19 i do kraja sezone vodit će veliku borbu s Trogiranima za povratak u Premijer ligu, s tim da sada Trogir ima bitnu prednost u slučaju da momčadi na kraju imaju isti broj bodova.

Krećemo s djevojkama - ostvarile su Karlovčanke vrlo važnu pobjedu nad Zadrankama, iako ni danas nisu izgledale kao u svojim najboljim izdanjima ove sezone, no tim je više ova pobjeda značajna. Zakomplicirale su život i same sebi i svom treneru i navijačima koji su pratili utakmicu putem livestreama u trećem setu, ali ipak su osvojile velika tri boda i tako povećale prednost na vrhu na 10 bodova, jer su prve pratiteljice Sinjanke danas u Zaprešiću slavile sa 3:2 te uzele dva boda umjesto tri (u petom setu ove dramatične utakmice bilo je 22:20 pa su stvari mogle biti još bolje za Karlovčanke, ali korak po korak...). 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Loše su domaće večeras ušle u susret - Zadranke su povele 4:0, brzo je trener Zec morao tražiti time out, nakon čega su se Karlovčanke brzo vratile, no nastavljen je susret u egalu, uz malu prednost Zadranki sve do druge polovice seta, kada naše odbojkašice odlaze na 21:18, a potom i relativno mirno dolaze do 25:20 i vodstva 1:0. 

U drugom setu vrlo mirna i vrlo dobra igra karlovačkih odbojkašica - čistih 25:13 i očekivali smo svi da će se to nastaviti i u trećem setu. Umjesto toga gledali smo pravu dramu - ipak u samoj završnici došle su domaće na 24:21, imale tri meč lopte, ali Zadranke su se obranile, povele 25:24, imale drugu set loptu i na 26:25, potom opet Karlovčanke imaju meč loptu na 27:26 no opet nisu uspjele i s tri uzastopna poena Zadranke dolaze do 29:27 i smanjuju na 2:1. 

U četvrtom setu bolje su krenule domaće - vode 6:3, no trenutak kasnije već je 9:12. Vraćaju Karlovčanke na 14:14, neriješeno je do 17:17, tada slijede dva poena naših djevojaka za 19:17, Zadranke smanjuju na 19:18 i tada napokon prestaju "muke" domaćih navijača - šest uzastopnih poena Karlovčanki i veliko slavlje za, ipak, posve zasluženu pobjedu.

Igrale su: Šalković, Malnar, Luketić, Kolaković, Banjavčić, Dujmović, Pavlaković, Grubešić, Vrbanić, Badanjak, Belobaba i Barić.

U sljedećem kolu odbojkašice Karlovca gostuju kod Nove Gradiške.

Rukometaši su u Trogiru odigrali loše, iako su možda i opet suci bili malo naklonjeni Trogiranima - valja reći i da im utakmica nije došla u pravi trenutak, nakon duge stanke bez pravih treninga bez koronavirusa, u oslabljenom sastavu, ali isto tako valja reći da su svi navijači očekivali puno više u najvećem derbiju sezone. 

No, nije išlo. Vodili su Karlovčani samo 1:0 i 2:1 na početku susreta, posljednji puta imali su neriješen rezultat u 19. minuti (6:6), a Trogirani su, kako se pokazalo, susret riješili od 23. do 25. minute kada su sa 8:7 pobjegli na 11:7. Do poluvremena su povisili prednost na 14:9, a u drugom dijelu nastavili u istom ritmu i došli do 18:9 i tu je priči bio kraj. U 47. minuti bilo je i 22:12, a Karlovčani su tek u samoj završnici serijom 7:1 došli do pristojnog poraza, koji ne mijenja ništa na stvari. 

Trogir sada ima četiri boda više, ali i dvije utakmice više - budu li pravi te dvije zaostale utakmice (protiv Senja i labinskog Rudara) Karlovčani bi objektivno trebali dobiti, a onda kreće borba do posljednjeg kola. Trogirani sada imaju bitnu prednost jer im je dosta da osvoje jednak broj bodova kao Karlovčani, naši rukometaši moraju se nadati da će suparnici kiksati i da će dobiti prigodu da im bodovno pobjegnu. 

Recimo i da su danas igrali: Radočaj, Domjančić, Glumac, Domagoj Smojver 4(2), Capan 1, Begić 1, Janjanin, Bosiljevac, Frketić 1, Makarun, Baršić 3, Bačić 5, Mrljak 2, Crnković 2 i Rukavina.

Termini zaostalih utakmica još nisu poznati, a u sljedećem kolu karlovački rukometaši na svom parketu dočekuju Buzet. Trogir će, pak, na jedno od najtežih gostovanja - kod pojačanog Hrvatskog dragovoljca.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!