SPORT

POBJEDA U ZAGREBU

U velikom derbiju sezone odbojkašice Karlovca u Zagrebu svladale "mladostašice" sa 3:2, a mogle su i do sva tri boda

U velikom derbiju sezone odbojkašice Karlovca u Zagrebu svladale

Karlovačke odbojkašice bile su vrlo blizu da u derbiju sezone protiv Mladosti II osvoje maksimalna tri boda i prije posljednjeg kola prvenstva budu u izglednoj prigodi da uz već ostvareni izuzetan uspjeh - plasman u Superligu - osvoje i prvo mjesto na ljestvici. Nažalost, nakon dva odlična seta odigrale su vrlo loš treći, a u četvrtom su dva puta imale priliku potpuno se odvojiti, no oba puta dozvolile su mladostašicama da se vrate i na kraju odvedu susret u peti set. 

U prva dva seta sjajno su igrale Karlovčanke - 25:18 i 25:16 u vrlo dobroj igri i činilo se da je laka i brza pobjeda na vidiku. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U trećem setu, međutim, jako loš ulazak karlovačkih odbojkašica u set - 4:0 pa 7:1 pa 11:2 za mladostašice i naše djevojke od toga se nisu uspjele oporaviti. U konačnici 25:16 za domaće igračice i smanjenje na 2:1 u setovima.

U četvrtom setu na sličan način počele su Karlovčanke - od 2:2 dolaze do prednosti 8:2, ali nisu nastavile u istom ritmu, štoviše kod 10:3 kreće nevjerojatna serija domaćih od osam uzastopnih poena za vodstvo Mladosti 11:10. Dugo se zatim igra poen za poen, odbojkašice Karlovca osjetniju prednost ostvaruju sa 21:18, no domaće odmah redaju čak pet poena i prelaze u vodstvo 23:21 i potom rješavaju set u svoju korist sa 25:22. 

U petom setu potpuno izjednačena igra do 6:6, a zatim Karlovčanke osvajaju sedam poena za redom i mirno sa 15:8 dolaze do zaslužene pobjede, ali teško se oteti dojmu da je mogla biti i maksimalna.

Na ljestvici je sada izuzetna gužva - Osječanke, Zagrepčanke i Karlovčanke prije posljednjeg kola sve imaju po 47 bodova, ali mladostašice imaju i utakmicu manje. 

U posljednjem kolu odbojkašice Karlovca na svom parketu ugostit će naredne subote Umag, dok se u Osijeku sastaju Osijek II - Mladost II. Zagrepčanke moraju odraditi i zaostali susret u Zadru. 

U slučaju istog broja bodova odlučuje set količnik, a tu su Karlovčanke (ako pobijede Umag) sigurno bolje od Osječanki neovisno o rezultatima, ali osim slavlja protiv Umažanki sada im treba i da Mladost, koja trenutno ima bolji set količnik, ili osvoji manje od tri boda u utakmicama u Osijeku i Zadru, ili ako osvoje tri boda to učine sa što slabijim set omjerom u te dvije utakmice. Puno se treba poklopiti, ali u konačnici, onaj glavni cilj i ogroman uspjeh već je ionako ostvaren - Superliga!

Spomenimo i kako je ligaški dio Superlige završen pa se i kolo prije kraja Prve lige zna gotovo sve. Iz Superlige ispadaju Porečanke, a nove članice umjesto njih su Karlovčanke. U play offu za ostanak ili ulazak u Superligu sastat će se, pak, zagrebački Olimpik kao pretposljednja ekipa Superlige i pulski Veli Vrh koji je osigurao četvrtu poziciju u Prvoj ligi (podsjećamo, Osijek II i Mladost II ne mogu napredovati u Superligu jer su tamo njihove prve ekipe). 

Izdvojeno


Reci što misliš!