SPORT

LUDA ZAVRŠNICA

Slavni Francuz Sebastian Ogier pobjednik WRC Croatia - nakon tri sata jurnjave pobijedio za samo 0.6 sekundi ispred Britanca Evansa!

Slavni Francuz Sebastian Ogier pobjednik WRC Croatia - nakon tri sata jurnjave pobijedio za samo 0.6 sekundi ispred Britanca Evansa!

Sedmerostruki svjetski prvak Sebastien Ogier i suvozač Julien Ingrassia pobjednici su prvog izdanja World Rally Championshipa u Hrvatskoj, i to u izuzetno uzbudljivoj završnici. Francuz je u posljednjoj etapi, "Power Stageu" od Zagorskih Sela do Kumrovca nadoknadio zaostatak od 3.9 sekundi za Britancem Evansom i na kraju slavio sa svega 0.6 sekundi prednosti. Koliko je to sitno najbolje svjedoči podatak da je ukupno Ogierovo vrijeme 2:51:22.9, odnosno drugim riječima nakon 20 brzinskih ispita i zahtjevne vožnje ukupnog trajanja gotovo tri sata - o pobjedniku je odlučivalo manje od sekunde!

Treće mjesto osvojio je Belgijanac Neuville, koji je vodio nakon prvog dana, ali ga je loš odabir guma drugog dana koštao boljeg plasmana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ogier je i pobjednik Power Stagea, što mu je donijelo i dodatne bodove u ukupnom poretku pa je nakon trećeg relija sezone preuzeo vodstvo sa 61 bodom. Evans ima 53, Neuville 51, Estonac Tanak 40, a Finac Rovanpera koji je vodio nakon prve dvije utrke pao je na peto mjesto nakon što je izletio već u prvoj etapi hrvatskog relija.

U klasi 2 najbrži je bio Norvežanin Mads Østberg, a u klasi 3 Poljak Kajetan Kajetanowicz. Hrvatska je bila i prva postaja novopokrenutog Junior World Rally Championshipa za mlade vozače, a najbrži je bio Britanac Jon Armstrong.

(foto: WRC.com)

Izdvojeno


Reci što misliš!