SPORT

IPAK BRŽI POVRATAK

HRS ipak dozvolio nastavak natjecanja od 8. svibnja - rukometaši love Premijer ligu, rukometašice mirne u završnici sezone

HRS ipak dozvolio nastavak natjecanja od 8. svibnja - rukometaši love Premijer ligu, rukometašice mirne u završnici sezone

Hrvatski rukometni savez djelomično je revidirao svoju potpuno nerazumnu odluku kojom je prekinuo sva rukometna natjecanja u seniorskoj konkurenciji do 22. svibnja. Tako će većina klubova na parket moći već 8. svibnja, iako ne i premijerligaši koji će s natjecanjem nastaviti tjedan dana kasnije.

Rukometaši Karlovca i rukometašice ŠR Karlovac ipak nastavljaju s natjecanjem 8. svibnja, u potpuno različitom ritmu i intenzitetu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U 1. HRL Jug rukometaše očekuje još šest utakmica, baš kao i najveće suparnike Trogirane. Do kraja prvenstva ova dva kluba vodit će žestoku borbu za plasman u Premijer ligu, a Trogirani istovremeno imaju neznatnu i golemu prednost. Naime, Karlovčani i Trogirani ove su sezone znatno iznad svih ostalih klubova u ligi, daleko su svima odmakli na ljestvici i dijele prvo mjesto sa 28 bodova (trećeplasirana Kaštela imaju 22 i utakmicu više). No, Trogir ima prednost boljeg omjera u međusobnim susretima pa je stvar jasna - u preostalih šest utakmica Karlovac mora osvojiti barem bod više od Trogira. Ako Trogir uspije pobijediti u svih šest utakmica, našima ni maksimalan učinak neće biti dovoljan.

Rukometašice puno mirnije čekaju završnicu sezone. Ostala su im još samo tri kola, a većeg rezultatskog presinga nemaju. Odavno su osigurale ostanak, a ne mogu ni u viši rang. Trenutačno su osme, ispod te pozicije ne mogu biti čak ni uz sva tri poraza, a u slučaju dobrih igara mogle bi se eventualno uspeti do šeste pozicije na ljestvici.

HRS je odustao i od sulude i protuustavne ideje da se svi igrači i igračice svih klubova moraju obavezno cijepiti, no prije svake utakmice svi će morati obaviti testiranje antigenskim testom, ali na trošak saveza.

Izdvojeno


Reci što misliš!