SPORT

TELEMACH DAN SPORTA

Više od 200 malih sportaša i sportašica na karlovačkim kvalifikacijama za Sportske igre mladih i Coca Cola Cup

Više od 200 malih sportaša i sportašica na karlovačkim kvalifikacijama za Sportske igre mladih i Coca Cola Cup

Karlovac je jučer bio domaćin kvalifikacijskih natjecanja za Plazma Sportske igre mladih, najvećeg hrvatskog sportskog natjecanja za djecu i mlade koje ove godine nose i prateći naziv Telemach Dan sporta, kao i Coca Cola kupa, pratećeg malonogometnog natjecanja. 

U pravoj olimpijskoj atmosferi, uz Plamen igara, koji su donijele maskote, više od 200 malih sportaša i sportašica, uzrasta od 1. do 4. razreda osnovnih škola, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, natjecalo se u graničaru i atletici (utrke na 60 metara).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Završnicu u Splitu sredinom srpnja izborile su ekipe OŠ Dubovac (3. i 4. razredi) i OŠ Grabrik (1. i 2. razredi) u graničaru te najbrži mali trkači u svojim kategorijama: Mia Sabolić i Damjan Tot (3. i 4. razredi) te Jana Andrić i Maro Živčić (1. i 2. razredi).

U malonogometnom Coca Cola Cupu Karlovac i Karlovačku županiju na splitskoj završnici predstavljat će muške ekipe Biseri (2003. godište) i Good Times (2006. godište) te ženska ekipa 4 rijeke (2006. godište).

U sklopu događanja promoviran je i projekt Youth Sports Fair Chance koji uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz šest partnerskih zemalja, a sufinanciran je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!