SPORT

MALI VATRENI

Hrvatska U15 reprezentacija u Karlovcu osvojila međunarodni turnir pobjedom nad Rusijom boljim izvođenjem jedanaesteraca

Hrvatska U15 reprezentacija u Karlovcu osvojila međunarodni turnir pobjedom nad Rusijom boljim izvođenjem jedanaesteraca

Mlada nogometna reprezentacija Hrvatske, igrači do 15 godina starosti, pobjednik je 3. Međunarodnog turnira "Vlatko Marković" koji se proteklih pet dana igrao u Karlovcu, Zagrebu i Velikoj Gorici. 

U finalnoj utakmici na Čavlekovom stadionu danas su slavili protiv vršnjaka Rusije sa 5:3 nakon izvođenja jedanaesteraca, budući je utakmica u regularnom dijelu završila rezultatom 1:1. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mladi hrvatski nogometaši poveli su u 17. minuti pogotkom Kosovića, a za Ruse je u 30. minuti izjednačio Topinka. Do kraja susreta igralo se prilično izjednačeno, obje ekipe imale su pokoju dobru prigodu, no rezultat se nije mijenjao.

S bijele točke za Hrvatsku su bili precizni Majić, Perić, Kujundžić i Vušković, dok su za Rusiju sigurni bili Aleksandrov i Pridava, dok je hrvatski vratar Hlapčić obranio udarce Čeburakova i Volkova.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je mladi reprezentativac Rusije Stanislav Topinka, najbolji vratar je Jan Hlapčić, a najbolji strijelac Maro Kosović sa šest postignutih pogodaka.

Treće mjesto na turniru osvojila je Bjelorusija koja je ranije danas svladala Litvu sa 1:0, peta je Bosna i Hercegovina nakon pobjede nad Bugarskom 3:1, a sedma Albanija koja je nakon izvođenja jedanaesteraca bila bolja od Sjeverne Makedonije.

Potvrđeno je i da će Karlovac biti domaćin još jednog lijepog događanja vezanog uz mlade nogometaše - 27. svibnja na Čavlekovom stadionu odigrat će se finalne utakmice Hrvatskog kupa u svim kategorijama mladih, odnosno za juniore (Dinamo-Osijek), kadete (Hajduk-Lokomotiva) i pionire (sudionici još nisu poznati). 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!