SPORT

U LIPNJU SE - TRČI!

Karlovac spreman za dva atletska spektakla - prvenstvo Hrvatske i World Athletics utrku "Karlovački cener"

Karlovac spreman za dva atletska spektakla - prvenstvo Hrvatske i World Athletics utrku

Karlovački lipanj bit će u znaku atletike, uz dva velika atletska događaja, jedan na najvišoj državnoj, a drugi na međunarodnoj i svjetskoj razini. 

Kronološkim redom prvo nam dolazi prvenstvo Hrvatske u atletici, središnji domaći događaj sezone, koji će ove godine biti još značajniji nego inače, a, nadaju se organizatori, iz tog razloga možda i kvalitetniji nego inače.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Prošle godine sudjelovala su 34 kluba i više od 200 atletičara i atletičarki, a ove godine odlukom Hrvatskog atletskog saveza upućena je poseban apel svim najboljim natjecateljima da nastupe na prvenstvu Hrvatske budući će ono biti i izborno za sastav reprezentacije Hrvatske za ekipno prvenstvo Europe pa svi oni koji žele u reprezentaciju trebali bi nastupiti i u Karlovcu, ističe "alfa i omega" AK Karlovca Saša Belčić. Stadion je potpuno opremljen i omogućit će održavanje svih disciplina, od skoka s motkom do bacanja kladiva. 

Prvenstvo se održava 5. i 6. lipnja, a u skladu s najavljenim popuštanjem mjera svi se nadaju da će biti dozvoljen i posjet gledatelja barem u ograničenom broju.

Samo nekoliko dana kasnije, 10. i 11. lipnja, na red dolazi "Karlovački cener" koji je strelovito iz male ideje prerastao u prvu hrvatsku utrku u kalendaru World Athleticsa, svjetske atletske federacije i dobio World Athletics Road Race Label. Unatoč pandemiji i ove godine interes je ogroman pa u ovom trenutku ima već 872 prijavljena natjecatelja i natjecateljske, od vrhunskih atletičara do rekreativaca i početnika. Što se tiče Elitne utrke, organizator Robert Franjković očekuje i ove godine niz jakih stranih imena, iako će dolazak nekih djelomično ovisiti i o epidemiološkim mjerama. 

- Cener se trči u petak 11. lipnja, ove godine s malo promijenjenom stazom, start i cilj bit će kod ŠSD Mladost zbog radova u Zvijezdi. U obje konkurencije na Elitnim utrkama postignuti su najbrža vremena ikada otrčana u Hrvatskoj, a mi se nadamo i vjerujemo da će i ove godine padati rekordi, najavljuje Franjković.

Dan prije trči se također već tradicionalna "Karlovačka milja", duga 1579 metara, idealna za sve one koji žele biti dio ovog trkačkog spektakla ali im je 10 kilometara ipak malo prevelik zalogaj. Uz nju trčat će se i revijalne dječje utrke na kratkim dionicama.

Izdvojeno


Reci što misliš!