SPORT

ZAVRŠENA 2. ŽNL

Cetingrad prvak 2. Županijske nogometne lige, no u prvi županijski rang vjerojatno će ući NK Barilović

Cetingrad prvak 2. Županijske nogometne lige, no u prvi županijski rang vjerojatno će ući NK Barilović

Slavljem nogometaša Cetingrada završena je sezona u 2. Županijskoj nogometnoj ligi. U posljednjem kolu na svom terenu svladali su Mrežnicu iz Zvečaja sa 3:1 i tako zasluženo došli do titule, s bodom prednosti ispred Barilovića, koji je u posljednjem kolu sa 3:2 svladao Kupu u Donjem Mekušju.

Iako je ponio titulu prvaka Cetingrad ipak neće ući u 1. ŽNL, jer ne zadovoljava ni minimalne uvjete potrebne za natjecanje u tom rangu pa će među prvoligaše gotovo sigurno Barilović koji je već iskazao interes, a trebao bi i ispuniti sve potrebne uvjete.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na diobi trećeg i četvrtog mjesta sa sezonom mogu uglavnom zadovoljni biti novigradska Dobra i Oštarije, jednako kao i petoplasirani Šišljavić. Mirnu sezonu imala je i šestoplasirana Vrlovka iz Kamanja. 

Od sedmog do devetog mjesta plasirale su se momčadi koje sezonu vjerojatno neće posebno pamtiti niti po dobrom niti po lošem - to su redom Kupa iz Donjeg Mekušja, Frankopan iz Brežana i Draganić. 

Pri i na začelju su Mrežnica iz Zvečaja koja sigurno nije prezadovoljna sezonom, pretposljednja Petrova gora i povratnik u seniorska natjecanja Plaški.

Rezultati posljednjeg kola: Cetingrad - Mrežnica (Zvečaj) 3:1, Kupa (Donje Mekušje) - Barilović 2:3, Oštarije - Dobra (Novigrad) 0:2, Šišljavić - Draganić 3:0, Frankopan (Brežani) - Plaški 7:1 i Vrlovka (Kamanje) - Petrova gora (Vojnić) 3:0.

Konačna ljestvica: 1. Cetingrad 50 bodova, 2. Barilović 49, 3. Dobra 42 (+28), 4. Oštarije 42, 5. Šišljavić 36, 6. Vrlovka 35, 7. Kupa 29, 8. Frankopan 27, 9. Draganić 26, 10. Mrežnica 19, 11. Petrova gora 14 i 12. Plaški 8 bodova.

Što se tiče 1. ŽNL, dva kola prije kraja Dugorešani su gotovo osigurali prvo mjesto (treba im samo bod iz posljednja dva kola, ili da Ogulin ne osvoji svih šest), a prvoligaško županijsko društvo napušta Dobra iz Svetog Petra.

U 25. kolu postignuti su sljedeći rezultati: Duga Resa 1929 - Vojnić 95 6:0, Ogulin - Vatrogasac (Gornje Mekušje) 3:2, Zrinski Ozalj - Croatia 78 (Žakanje) 2:2, Mladost (Rečica) - Ilovac 2:1 i Korana (Turanj) - Dobra (Sveti Petar) 6:0 (prekid u 40. minuti, jer su gosti ostali samo sa šestoricom igrača).

(foto: NK Cetingrad)

Izdvojeno


Reci što misliš!