SPORT

POVRATAK MEĐU NAJBOLJE

HRS potvrdio širenje Premijer lige - karlovački rukometaši gotovo sigurno ponovno u društvu najboljih

HRS potvrdio širenje Premijer lige - karlovački rukometaši gotovo sigurno ponovno u društvu najboljih

Ono što se već dugo šuškalo dobilo je i službenu potvrdu - Hrvatski rukometni savez nakon dvije iscrpljujuće i za sve klubove izuzetno teške pandemijske sezone pokušat će posljedice koje je pandemija koronavirusa ostavila na rukometne klubove ublažiti širenjem Premijer lige. Prijedlog još treba potvrditi Skupština saveza, no realno je teško očekivati bilo kakve promjene i gotovo je sigurno da će Premijer liga sljedeće sezone brojati 16 klubova. 

To je odlična vijest za karlovačke rukometaše koji su cijelu sezonu vodili "mrtvu trku" s Trogirom za prvo mjesto u 1. HRL Jug. Obje momčadi bile su daleko bolje od svih ostalih suparnika u ligi, no Trogirani su bili još malo bolji i zasluženo osvojili prvo mjesto, premda valja napomenuti da su Karlovčani u oba derbija bili oslabljeni - u prvom nerezonskim isključenjem ove godine ponajboljeg igrača Bačića već u prvom poluvremenu, a u drugom nizom izostanaka zbog koronavirusa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako se liga širi, troškovi natjecanja zapravo će biti manji za sve klubove, što je sigurno jednako bitna stavka. Naime, u prvom dijelu liga će se odigravati u dvije ravnopravne jakosne skupine od po osam momčadi. Nakon 14 kola, formirat će se Liga za prvaka koju će činiti po tri prvoplasirana iz obje skupine, dok će preostalih 10 igrati Ligu za poredak/ostanak, s tim da se neće ponovno igrati utakmice protiv momčadi iz skupine prvog dijela, dakle, svi će igrati još 10 utakmica. 

Na kraju sezone, devetoplasirana i desetoplasirana momčad ispadaju iz Premijer lige, a sedmoplasirana i osmoplasirana igraju kvalifikacije (po sistemu dva para s dvostrukim ogledom) za ostanak protiv drugoplasiranih momčadi južne i sjeverne skupine 1. HRL.

Zanimljivo je da će, prihvati li se ovaj prijedlog, iznenada i dvije županijske momčadi dobiti priliku da se plasiraju u 1. HRL, jasno, ukoliko za to postoje ambicije. Naime, 1. HRL popunjavat će se kvalifikacijskim turnirom drugoligaša na koji su prijave otvorene za sve, budući su drugoligaši ove sezone odigrali samo nekoliko kola. Tako priliku dobijaju i Dubovac Gaza te Ogulin.

Spomenimo još i da karlovački rukometaši sutra dovršavaju ovogodišnju sezonu 1. HRL Jug. U 19 sati u ŠSD Mladost dočekuju ekipu Balić&Metličić iz Splita.

Izdvojeno


Reci što misliš!